14/1 Lördag - En lugn dag...

Upp vid 8 och gav pållarna frukost. Jättetrött som jag var blev det sedan soffan och frukost framför TV. Det var skönt att ligga och ta det lugnt och inte behöva tänka på att ha en uppsats att skriva på... ;-)

Till sist kravlade jag mig iväg till duschen i alla fall och gjorde mig iordning. När sedan M1 kom för att skritta ut på Oktawai så visade det sig att pållan gärna ville vila sin högra bakhov. M1 tog en promis med pållan för att se ifall damen är halt eller om det är något som släpper med hjälp av att få röra på sig. Jag drog på mig stallkläderna och passade på att mocka under tiden som de var ute på sin promis.

När de kom tillbaka så kollade vi pållan och hon ville inte ställa sig ordentligt på hoven, men hon var inte regelrätt halt heller... alltså så lindade jag stödlindor på bakbenen och så fick damen gå ut i hagen. Då syndes det att det verkade som om hon hade ont i trakten på höger bak... Hovböld på gång?? Det är ju samma hov som hon gick utan dojja med ett tag när det var lerigt...

Det fick bli ett SMS till hovis och så hoppas jag att hon kan komma och kolla på hoven på måndag.

Fixade klart i stallet och så in i huset för ute ville man inte vara. Blåser nordanvind så det var allt annat än skönt ute, även om solen skiner...

Det fick bli kaffe och lite slösurfning ett tag innan jag tog tag i en omgång med lite lightstädning. Lightstädning innebär att jag dammar av skrivbordet och dammsuger huset. Det behövdes... 3 långhåriga katter som fäller...

Idag så upptäckte jag också att Nalle, nu när vi är inne på det här med katter. Nalle har upptäckt det nya katthuset... han verkar tycka det är himla mysigt...



Trevligt att kissarna gillar den mysiga kattkojan ;-)

Efter städomgången så blev det lite mat och så väntade jag på att T skulle dyka upp. Vid 14.30-snåret kom han och vi åkte iväg till Kumla och hälsade på hans pappa. Svärfar hade en bra dag idag så det kändes bra att hälsa på honom. Efter besöket så blev det lite shopping på Willys och sedan hem och lagade mat. Det blev lite potatissallad och rökt fläskfilé med tomatssallad. Smakade mums, eller också så var jag bara hungrig ;-)

När vi hade käkat klart och plockat undan allt så tyckte jag att det var lika bra att ta in pållarna. Kl var 18.30 och har pållan en hovböld på gång så kan det ju vara skönt att få stå på mjukt sågspån istället för knöggligt backe.

När hästarna var intagna så kollade jag av Oktawia. Hon vill inte ställa ner traktdelen av höger bak. Hon är varm över ballarna och lite upp i kotan jämför med andra hoven. Blir mer säker på att det är en hovböld som är boven... Fick stå olindad över natten och hon verkade tycka det var lättare att stå inne i boxen i alla fall. Höt som serverades mottogs tacksamt i alla fall ;-).

När jag var klar i stallet för tillfället så for T och Lexi vidare till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Resten av kvällen kommer nog tillbringas framför TV:n. Kl 21 börjar Morden i midsomer - ska bli trevligt att kolla på.

Mycket mer än så kommer inte hända idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0