27/1 Fredag - Fredagsmyset...

Så var det dags för veckans sista arbetsdag. Även denna dagen försvann i ett rasande tempo :-). Vid 17-snåret var det i alla fall dags att stämpla ut och utföra ett par ärenden. Först åkte jag iväg till Granngården där jag shoppade med kattmat och kraftfoder till hästarna. Innan jag skulle åka hem tänkte jag passa på att tanka bilen - men vid macken så var det totalt kaos och det verkade som om halva stan var där för att tanka sina bilar. Så tankningen får vänta till nästa gång jag åker till stan. Däremot så var jag tvungen att stanna vid willys eftersom jag behövde ha hem lite ost och kex till fredagsmyset. Det var totalt kaos på Willys också, men vid kassorna var det hyfsat lugnt - folket hade hunnit dit ännu... Avklarade alltså besöket i affären hyfsat snabbt och så full fart hemåt.

Innan jag tog itu med stallfixet så käkade jag lite fil och müsli, kollade mail osv, bytte sedan om till stallkläder och full fart ut i stallet. Mockade, fixade hästarna höpåsar och diskade ur hinkarna. M1 och P kom vid 19-snåret och då plockades pållarna in. Trailern hakades på och vid 19.30-snåret var pållan iordningfixad för ett pass med lite hoppträning inne på ÖFK.

När vi kom in till ridhuset så visade det sig att det redan fanns några studshinder uppställda - himla praktiskt - då  behövde vi inte släpa fram något hindermaterial :-). P kollade avståndet mellan studshindren (tre stycken) och det funkade för Oktawia.

Oktawia var för dagen seg och hade absolut ingen som helst lust att behöva springa ;-). Hon hade nog hellre sett att fredagsmyset betsått av att vara kvar hemma och mumsa hö ;-). Nu fick damen minsann finna sig i att röra på sig en stund. Det blev inget hårt pass, efter sedavanlig uppvärmning så fick hon ta sig an att kravla sig över galoppstudshindren - det är ju riktig styrketräning när man är häst ;-). Damen löste uppgiften bra i alla fall.

Var hemma igen strax innan 21-snåret och pållan togs om hand och allt fixades klart i stallet. Avlutade med att ge pållarna kvällsmaten och så var det dags att för att gå in i huset för mig och Lillan.

T var på plats och han hade tänt kaminen så det var varm och skönt i huset. En flaska rödvin hade han shoppat med - lite måste firas över mitt delgodkännande av C-uppsatsen :-).

Så fredagsmyset avslutades med ost, kex, fikonmarmelad, oliver och lite rödvin. Smakade mums och så kollade vi en film.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0