15/7 Söndag - födelsedag....

 Idag är det min 49:e födelsedag :-). Fick frukost på sängen av T + lite falsksång, men det ingår ju när man fyller år ;-).
 
Tyvärr var det inte läge för frukosthäng på balkongen pga att det precis hade regnat och alltså var möblerna blöta. Satt kvar i sängen och intog min frukost - funkade det också...
 
Födelsedag till trots - gick inte att lata sig. Gäster inbokade till eftermiddagen och jag hade lite att pyssla med. Så jag satte fart. T for in till stan för att kolla till lägenheten och fixa lite. Jag tog först itu med en stor hög med stryktvätt så jag fick fram matsalsbordet ;-). Det var inge bra väder ute och för första gången på många år så fick jag planera mitt grattisfika inne i huset. Under tiden som jag sedan fixade till inne, dukade upp matsalsbordet med linneduk och mitt favoritporslin, så vräkte regnet ner ute. Nalle kom infarandes - som ett träskmonster - och så skulle han upp på matsalsbordet. Inget en matte uppskattar när man håller på och gör fint ;-). Försökte torka Nalle torr med en hundhandduk, men kissen blev skitsur på matte och stack ut i regnet igen ;-).
 
Vid 12.30 var T tillbaka och han hade med sig jordgubbar och en enorm bukett röda rosor till mig - gulligt! Jag fixade iordning en jordgubbsmarängtårta och dukade upp med mitt hembakta bröd. Vardagsrummet stängdes sedan till så inga katter skulle kunna röja runt där. Piffade till sist till mig själv och var precis klar till 13.30 när de första gästerna dök upp :-)
 
Först kom kamrat KN tillsammans med P och M1. Naturligtvis blev det en sväng ut till sadelkammaren så de fick spana in ett gäng urbusiga kattungar ;-). Nu under em var det i alla fall uppehåll så man kunde gå ut utan att bli blöt.
 
Vi intog sedan vardagsrummet och mumsade på mitt hembaka fikabröd *mums*. Vid 14-snåret kom Pysseltrollet och hennes man och vi var nu alla som jag räknat med runt mitt matsalsbord. Hade en mycket trevlig eftermiddag och alltid jättekul att få fina presenter.
 
Röda rosor av T (plus högen med brädor som jag fick igår), en  värmljushållare med hjärtan av Pysseltrollet och make, ett våningskakfat och bok från KN, spännande marmelad och favorikex av P och M1. Och i paket från kamrat SJL var det en jättefin ytterkruka som passar perfekt till en perlagon som just saknade en sådan :-).
 
 
 
Tack så jättemycket för de fina presenterna :-D.
 
Framåt kvällningen blev det så dags att ta itu med pållans motion. Sent blev det och T var ute i skogen och letade efter kantareller. Det fick bli ett pass longering så att hästen åtminstone blev lite motionerad. Började med att gå fram och tillbaka på gatan till allmän väg. Det var lite spännande för det var fullt med hästar i hagen utmed gatan inklusive ett par gullig föl. Jag började sedan med att longera Oktawia på min vändplan, det är en grusad plan och inte så stor. Tyckte att damen rörde sig mer än lovligt knackigt... nog för att hon har känsliga sulor och det skulle väl vara den blöta marken som gjort dem ännu känsligare i sånt fall. Jag gick iväg till hagen med damen och så longerade jag där i stället. Då rörde hon sig normalt. Dock så tyckte jag mig känna en liten förhöjd puls i höger kota så för att ta det säkra för det osäkra, blev det arnikalniment på, stallbandage och så fick pållarna stå inne över natten.
 
Jag själv förpassade mig in i huset - trött var jag och det fick bli TV och soffhäng för resten av kvällen. Så detta var allt för denna dagen :-)
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0