18/7 Onsdag - lite tvättjobb...

Började dagen med lite frukosthäng framför datorn en stund innan jag fixade iordning mig själv. Vid 11-snåret kom T och Lexi - dags att ta itu med dagens insats.
 
Det var rätt bra väder, soligt med blandade moln. Vi tog itu med det rätt tråkiga jobbet att tvätta det vita på huset. Jag blandade iordning alg och målartvätt, fram med skurborste och T drog fram högtryckstvätten. Vi började med att skura det vita på västra gaveln på huset. Det är där jag har min balkong, så det är en massa vitt som ska tvättas, vindskivor, balkongdörr, fodring kring 3 fönsterd. Vi fortsatte med det vita runt utbyggnaden för hall och badrummet. Vi la in en fikapaus fram på em och så skurade vi rent de 4 fönster och knutbrädan som är utmed norra sidan av huset. Kvar är att skura brädan under hängrännan. Det är jobbigt att skura men vi får bort alger och svarta mögelprickar. Lika effektivt som att måla om ;-). Fram på em så började det dock regna så vi förpassade oss in i huset och så fixade vi mat istället. Citronlax med mathavre - smakade mums.
 
Regnet höll i sig och vi passade på att åka iväg till Marieberg en sväng. Mina jodpuhrs har gjort sitt och eftersom Hööks har rea fick det bli en tur dit. Tyvärr så var det bara stora eller väldigt små storlekar kvar av de ridskor som fanns på rean. Hittade ett par ändå till en rimlig peng som satt bra på fötterna. Hittade också ett par smala lädertyglar till Oktawia, de som jag har har börjat göra sitt, även ett par svarta boots fick följa med hem, och så en snokrem istället för den som Lexi käkat upp. Passade också på att köpa med en ny klimatta till Bianca, denna ska sättas upp efter den årliga skurningen av stallet. Den klimattan som Bianca har nu har knappt några pinnar kvar ;-). Slutkliad är ordet...
 
T hittade också nåt att shoppa vid besöket på Hööks. Det blev ett nytt vintertäcke till Lillan till halva priset. Bra att ha till den lilla fryslorten ;-).
 
Vi åkte så vidare till Elgiganten för T ville kolla efter filmer och visst hittade han några som han shoppade. När vi kom fram till kassan så upptäckte jag att på disken stod det en ensam Beatles samlingsbox med cd-skivor. Beatles in Mono - till det facila priset av 99 kr mot ordinariepris 1690 kr. Strunt samma ordinariepris, men 99 kr för 10 st Beatlesskivor är ju rena fyndet. Jag är en stor Beatlesfan, men när jag var tonåring hade jag bara en kasettstereo. Alltså har jag bara kasettband med Beatlesmusik - dessutom totalt sönderspelade. Sedan har det inte blivit av att köpa skivorna. Alltså fick denna ensamma box följa med hem :-).
 
När vi kom hem igen så hade det slutat regna - testade självklart att poppa min nyinköpta box och det lät bra ;-).
 
Jag bytte sedan om till ridkläder och förpassade mig ut till stallet. Dags att ta itu med pållarna. De hade stått inne hela em pga bromsarna. Bianca blev borstad och så fixade jag iordning Oktawia. Idag fick det bli en skrittur med båda pållarna. T följde med på cykel ifall jag skulle vara tvungen att släppa Bianca och så gav vi oss iväg. Bianca pinnade på ordentligt idag. Uppenbarligen så gillar hon att få hänga med ut när jag rider Oktawia. Oktawia skrittade på ordentligt och vi var ute 50 min, vilket innebar att Bianca fick småtrava i 50 min pga att Oktawia marscherade på hela tiden. När vi kom hem var pållarna svettiga och jag hade håll ;-). Då var vi ändå ute mellan 20-21 och det var inte speciellt varmt ute även om det var en fin kväll.
 
När vi var tillbaka i stallet så åkte T och Lexi tillbaka till lägenheten. Jag tog hand om pållarna, serverade Oktawia sitt kraftfoder. Förpassade mig in i huset och kollade på TV en stund innan jag släppte ut pållarna i hagen för kvällen. Resten av min kväll tillbringas nu i soffan  med lite TV-häng. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0