19/7 Torsdag - Hemmajobb....

Lyckades ligga kvar i sängen till 9 i alla fall, men vaknade första gången vid 7-snåret. Man tycker ju att jag borde kunna sova som en klubbad oxe nu när jag inte behöver kliva upp för att släppa ut pållarna. Tyvärr har inte kroppen fattat det... kommer väl typ sista veckan på semester ;-).
 
Det var i alla fall en skön morgon. På balkongen, som ligger i skugga på morgonen, var det 18 grader och det fick bli frukosthäng där och som sällskap hade jag datorn. Vid 10-snåret dök T upp - hand hade varit ute och plockat kantareller på morgonkvisten. Så han började med att rensa sitt fynd. Jag fixade iordning mig själv och så satte jag igång med att fixa lite. Bor man i hus och har häst så är det semestern man har tid att ta itu med jobb hemma. som t ex att måla och fixa annat underhåll på hus och uthus. Även större jobb i form av storstädning får man också fixa på semestern. Efter gårdagens skurande med målartvätt och avspolning med vatten så såg inte fönstrena så roliga ut. Alltså satte jag igång att plocka ner gardinerna i sovrummet, in med dessa i tvättmaskinen och igång med den. Putsade sedan fönstret och balkongdörren i sovrummet. Även fönstret i min garderob fick sig en omgång. Det var ett år sedan sist så det var välbehövligt ;-).
 
Sedan blev det badrummet tur. Det fönstret såg förskräckligt ut, och även denna gardin hamnade i tvättmaskinen. Idag är det nog första gången på hela sommaren som jag hängde ut tvätt på torkställningen... så pass bra väder var det idag :-).
 
Själva putsningen av fönstret i badrummet fick T hjälpa mig med. Han är längre än mig och når precis att stå på trappstegen och putsa fönstret. Jag stod inne som handräckning.
 
Putsningen av dessa rum fick räcka för idag. T höll också på att meka med min åkklippare, då den först inte ville starta och sedan var det något annat fel på styrningen. Slutade med att T fick svetsa på styrstången...
 
Efter välbehövlig lunch så tog han sedan itu med det digra arbetet att klippa hela min gräsmatta - allt regnande gör  ju att det växer så det knakar.
 
Jag själv drog på mig målarkläder, fixade iordning rödfärg och så satte jag igång med väggen på mitt uthus som innehåller stall och lagård. Upp på stegen 4 meter upp i luften och så smeta på rödfärgen. T trodde inte att jag skulle våga... men denna vägg är inte ens närheten av att vara lika jobbig som den gavel som T målat.
 
Men tid tar det när man ska upp och ner på stegen ;-)
 
 
Under två timmar slet jag så med att smeta på rödfärg på uthusväggen. Upp och ner på stegen. Mer och mer svullen blev jag också i min högra handled, men färgen var välbehövlig. Efter två timmar fick det dock räcka - det sliter att så på stegen, men jag är glad att jag inte är höjdrädd. Blev klar cirka 1/4 av väggen på dessa två timmar och det var jag nöjd med. Under tiden som jag målade så satt T och brummade runt på min åkklippare och klippte hela gräsmattan - det var också välbehövligt :-). Vid 17-snåret blev det så en välbehövlig fika i trädgården. Jag kände mig helt slut ;-). Efter att ha fikat och vilat så gick jag och spanade in mina bärbuskar. Mycket vinbär blir det som vanligt. Behövs dock rensas bort en hel del med brännässlor för att man ska kunna plocka bären bara. Björnbären verkar trivas också - mängder med kart och nu hoppas jag på en lång mild höst så de hinner mogna :-).
 
T och Lexi for iväg till lägenheten och jag inväntade M1 och P som dök upp vid 18.30-snåret. M1 har nu återhämtat sig från feberattacken, lät bara förkyld, men feberfri i alla fall. Pållan blev alltså iordninggjord för ett pass i ridhuset och vid 19-snåret for vi iväg.
 
Oktawia var grinig redan i stallet, och var alltså inte speciellt motiverad till att röra på sig ;-). Lite lätt övertalning behövdes och passet gick rätt bra. I morgon är det dags för en liten tävling och med tanke på att M1 inte är fit for fight så går det som det går. Alla tävlingar är bra miljöträning för pållans del, men jag hoppas ju förstås att damen är på bättre humör än vad hon var idag ;-).
 
Var hemma igen strax innan 21-snåret och pållan blev omhändertagen och kvällsmaten serverades. Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Så in i huset och kollade på TV4 en stund innan det var dags att släppa ut pållarna för natten. Nu får det bli NCIS på TV 3 som får avsluta min kväll för den här gången. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0