23/7 Måndag - Regndag...

Vaknae upp till spöregn och hade ingen lust att kliva upp när jag hörde smattret mot fönsterrutan. Men ligga i sängen hela dagen kan man ju inte göra ;-). Så jag masade mig upp ochkollade till Tussan som var instängd på toa. Det visade sig vara ett smart drag att bädda iordning en låda åt Tussan och låte henne vara ifred inne på toa. Två stycken små svarta nyfödda kittisar hade hon fått :-). Så skönt att det gått bra och hon fött ett par levande ungar. De två senaste dräktigheterna har nämligen slutat med dödfödda bebisar. Inte så kul.
 
Nu är Tussan en nöjd mamma som uppskattar lådan hon fick av mig igår :-)
 
 
Jag fixad iordning frukost åt mig. Idag var det inge väder för balkonghäng, utan istället intogs frukosten framför datorn och jag satt och slösurfade och tog det lugnt under fm. Det spöregnade ute så det var inge uteväder och jag funderade en stund på vad jag skulle hitta på idag. Det blev en städning modell light. Har ju haft Lexi hemma rätt mycket och det är en viss skillnad på amstaff och schäfer när det gäller det där att fälla päls ;-). Alltså blev det till att fixa iordning lite inne. Dammade av mitt skrivbord och plockade undan i köket, i övrigt så fixade jag bara golven, toa och badrum. När städningen var avklarad så gick jag och Lillan ut i stallet och jag matade vilda kittisar för att sedan ta itu med mockning av pållarnas boxar.
 
När jag var klar med stallet så var det dags för lite lunch och kaffe. Det var ansträngande att städa och seda fixa stallet ;-). Lagom när jag satte mig för att käka så dök T och Lexi upp. Lexi blev förpassad till hallen för att inte stöka ner huset på en gång ;-). T hade varit ute på Marieberg (självklart!) och fyndat sig en ny fiskekniv på XXL. Vi fikade och T satt och spelade lite spel under tiden som jag satt och sorterade in en stor hög med fotografier som jag framkallade förra året... verkligen dags att få in dem i albumet med andra ord. Bra sysselsättning en dag som denna... :-)
 
Vid 17-snåret var det dags att ta in pållarna och jag passade på att mata kittisarna en gång till. Mycket mat går det åt... T och Lexi drog vidare - de skulle ta en sväng i skogen för att se ifall de kunde hitta lite mera kantareller. Jag roade mig med att gå igenom lite bilder i väntan på att M1 och P skulle dyka upp. De kom vid 18.30-snåret och pållan blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset. När pållan var klar så klev hon snällt in i trailern och färden gick mot ÖFK. Väl framme vid ridhuset så var det uppehåll så framskrittning kunde ske utomhus. Sedan hade vi hela ridhuset för oss själva. M1 värmde upp pållan som vanligt, Oktawia var lite piggare idag, även om hon hade åsikter när det gällde vad hon skulle göra ;-). Dock fick pållan finna sig i att jobba och efter lite övningar på övergångar som vanligt, och lite förvänd galopp så var det premiär idag. Premiären bestod av att ekipaget red igenom dressyrprogrammet LA:1 2007 och jag tyckte det gick riktigt bra för att vara första gången. Det är fortfarande grejer som vi måste träna på, pållans form bl.a och piloten ska ju kunna programmet helt och hållet ;-). Men för att vara premiären så tyckte jag det funkade helt OK och ekipaget jätteduktigt.
 
Vi var hemma vid 21-snåret och pållan blev omhändertagen. När jag hämtat sadeln från bilen och var på väg in i stallet så såg jag att Lillan spanade in något under min vagn till dunkarna... det visade sig vara en av igelkottsungarna - så liiiiten ;-). Jag blev helt lycklig över att äntligen få se någon av piggisarna!
 
 
Jag såg bara en igelkottsunge som snabbt försvann in i lagråden. Jag plockade undan prylar och när jag matat pållarna och var på väg in till huset så såg jag en liten piggis till som kröp in under lagrådsdörren. Jag hörde hur det prasslade där inne, så jag öppnade och kollade. Jag hann räkna till fem stycken igelkottsungar som for runt för fullt inne på golvet i lagården - undrar i fall alla sju ungarna har överlevt... hoppas det.
 
Nöjd och glad så förpassade jag mig in i huset och det får bli lite TV som avslutar denna regniga dag. Hästarna får vara inne inatt eftersom det är så dåligt väder. Blåser rejät och regnar kallt.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0