24/7 Tisdag - Stora skurardagen...

 Pållarna fick bo i stallet i natt pga vädret som var i går kväll. Allts fick jag ställa klockan och kravla ur sängen i vettig tid för att släppa ut dem. Idag var det rätt OK väder, lite halvmulen, men rätt varmt. Dock blåste det full storm ute så det där med att sitta ute och käka frukost - det var bara att glömma. Fick bli frukosthäng framför datorn istället :-).
 
Idag var det planerat att utför den stora skurardagen. Inplanerad utifrån Biancas utställning och Oktawias tävlingar. Alltså inväntade jag T för att få hjälp med att tömma boxarna. Det är ett riktigt slitgöra att tömma två permentbäddar som legat sedan förra året. Dessutom ska alla täcken och andra lösa föremål plockas undan. Jag hade redan hunnit stoppa in ett fleecetäcke i tvättmaskinen då T kom vid 10-snåret. Vi började med att skruva loss skyltar, hylla osv. Sedan tog vi en kaffepaus innan i började med jobb nummer ett. Tömma boxarna. Vi började med Biancas box som är minst, jag öste i kärran och T gick och tömde kärran. Det tog 30 minuter att tömma den lilla boxen... Under tiden som vi tömt boxen hade vi en ungspannkaka i ugnen och det var lagom klar vid 13-snåret. Alltså fick det bli lunch innan vi tog itu med Oktawias box. Även den här gången var det jag som öste i kärran och T som tömde. Det tog drygt en timme att tömma Oktawias box, ett drygt arbete som krävde en kaffepaus efteråt ;-).
 
När vi skulle till att sättas och oss ute och fika så upptäckte vi att en igelkottsunge var ute och rörde på sig. Jag funderade på ifall den kanske var lite hungrig och gick och hämtade lite ungspannkaka. Om man säger så här... den blev  helt vild - antingen var den helt utsvulten eller också så var pannkakan VÄLDIGT god.... ;-)
 
 
Jag funderade på ifall det fanns några fler ungar i närheten och kollade i lagården, såg inga men la ut lite pannkaksbitar... det tog bara någon minut som kom de fram tre stycken till... sniffandes efter godbitarna ;-)
 
 
Nominominom...
 
 
Hit med maten, nej - hit med den!!
 
 
Efter matning av piggeungar och kaffepausen så var det dags att ta itu med nästa skitgöra... skurningen av stallet. Fram med högtryckstvätten och sköljde av väggarna. Undrar varför hästar är tvungen att bajsa med rumpan upptryckt MOT väggen....
 
När väggarna var avsköljda gick jag lös med skurborste och en hink med såpavatten. Skurade och skurade och skurade och skurade....
 
Spolade av med högtryckstvätten och avslutade med att T spolade lite vatten på stallgolvet och jag sopade ut all skit som runnit fram från boxarna. Vid 16.30-snåret så var det äntligen färdigt.
 
Nyskurat stall - bra att det blåser rejält - underlättar torkningen...
 
 
T spolade rent höpallen, krubbor och hinkar. Detta fick sedan ligga kvar ute på gräsmattan och rinna av. Jag hämtade mera rent ljummet såpavatten och så satte jag igång med nästa rengöringsprojekt... min ryktlåda.
 
Alla borstar var i stort behov av rengöring. Värst ansatt var bästa rotborsten, men efter en ordentlig omgång med en skurborste och efter bortpetande av en massa päls så såg den nästan ny ut ;-).
 
Rena borstar som nu ska torka... 
 
 
Äntligen klar med skurandet!
 
T drog iväg en sväng till Marieberg för att shoppa fiskfoder. Jag var kvar hemma eftersom jag var allt annat än ren... Istället så plockade jag iordning på prylar utanför stallet, tvättade mer hästtäcken och till sist så satte jag mig och slösurfade en stund under tiden tills T var tillbaka.
 
T hade också shoppat med sig lite ingredienser för att laga tacos - det var bra för jag kände mig helt utsvulten... Alltså fixade vi mat och det smakade riktigt bra. Jag var sedan ute i hagen och kollade till pållarna. De får vara ute nu ett par dagar. Stallet ska torka och så ska alla prylar fixas tillbaka och boxarna ska ströas upp. Sedan kommer stallet vara rent och fint ungefär tills det att pållarna står i varsin box ;-).
 
Vi plockade undan alla prylar efter skurdagen och nu får det vara bra för idag. Ska fräscha till mig själv och sedan får det bli soffhäng resten av kvällen. Känner mig trött och sliten ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0