2/7 Måndag - Hovisbesök

Idag var det dags för hovisbesök. Alltså flexade jag ut lite tidigare än vanligt för att hinna hem och få in pållarna i stallet. Oktawia fick sitt lugnande medel och så in huset för min del och snabbt i med lite fil och müsli. Strax innan hovis skulle komma förpassade jag mig ut till sadelkammaren med lite ljummen mjölkersättning till bebisarna. Alla kattungarna låg i lådan och sov i en hög, men vaknade till liv när jag kom. Det som märks skillnad på rödisarna är att de inte är lika hysteriska längre. De ville gärna ha mjölkersättningen (de fick i morse också), men orkade inte få i sig lika mycket som innan jag flyttade ut dem till Prickan.
 
Hovis kom på utsatt tid och en lite lätt drogad pålla fick fossingarna fixade och nya skor. Gick rätt bra, fick dock bremsa när det var dags för sista hoven att få på sig dojjan. Även Bianca fick sina små fossingar fixade - dock var ponnyn mest intresserad av att gosa ;-)
 
När hovisbesöket var avklarat så kollade jag av kattungarna - jag hoppades att mamma Prickan skulle låta fosterbarnen dia - och det gör hon. En riktigt snäll fostermamma... :-) 
 
 
Under tiden som hovis var på plats så hade T kommit. När han kom ner till stallet så såg han finurlig ut... när hovis åkt och gick för att kolla vad han pysslade med så förstod jag varför han sett så finurlig ut..
 
Kantarellskörden är god... ;-)
 
 
Delikatteserna rensades och under tiden satt vi ute och snackade - trots att det blåste halv storm ute. Kantarellerna luktade ljuvligt, men jag klarar ju inte av att äta kantareller och de åkte ner i en påse och fick följa med T till lägenheten.
 
Jag tog itu med mockningen och fix av hästmaten. Hann sedan in i huset en sväng för att fixa med lite tvätt och disk innan det var dags att plocka in pållarna och servera kvällsmaten till dem. Passade på att kolla till kattungarna i sadelkammaren - de låg i en behaglig hög ovan på ett transportskydd - ser ut som om de trivs rätt bra tillsammans :-)
 
 
När sista kvällspysslet var avklarat så förpassade jag mig in i huset och resten av kvällen får avslutas med lite soffhäng och Criminal minds. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0