28/7 Lördag - Blandad dag...

Idag var det inte så himla bra väder. Disigt och regnet hängde i luften - alltså läge för lite utflyktsåkande. T var inte på något på snickarhumör idag - blir halt på taket om det kommer regn. Så vi bestämde oss för att besöka Barbros loppis - ligger liksom på väg till Marieberg - T var inte så svår att övertala till att åka på det loppiset ;-).
 
Det var ett trevligt litet loppis och jag fyndade den bra bricka till att bära ut fikat i trädgården, plus en hylla som jag ska få plats med någonstans. Gillade formen på hyllan och till det facila priset av 40 kr kan man ju bara inte missa ett sådant fynd ;-). Under tiden som vi var på loppiset så regnade det rätt bra men klarade oss från att bli blöta. T hittade ett gäng tidningar som fick följa med hem och när shoppingen var avklarad så drog vi ut till Marieberg där vi först besökte Café Garden där jag mumsade i mig en räkmacka - den var jättegod :-)
 
 
 
T mumsade i sig danska smörrebröd och de smakade bra de också. Mätta och belåtna gick sedan in i tygaffären som ligger brevid Café Garden där jag shoppade ett gäng dragkedjor till de byxorna som behöver lagas. Nu väntar jag på en regnig dag för att sitta inne och leka med symaskinen ;-). Vi åkte vidare till Mediamarkt för T skulle kolla efter film (självklart), men han hittade ingen som passade. Vi hade turen att missa en riktig skur under tiden som vi var inne på Mediamarkt i alla fall. När vi ändå var där vi var så gick vi in till grannen till Mediamarkt, nämligen XXL Vildmarkt. T skulle kolla på kängor, men hittade inga som passade hans smak. Jag hittade en fleecetröja för 60 kr som fick följa med hem. Bra att ha när kylan kommer i vinter...
 
När vi var klara på XXL så var det full fart hemåt. Nöjd med mina fynd för dagen :-)
 
 
Vi fikade en sväng och T tog sedan på sig uppgiften att gå igenom alla tidningar han shoppat (Gör det själv). Jag förpassade mig ut till sadelkammaren och städade den ordentligt. Med 6 kittisar som busar runt så ställer de till rätt ordentligt. De små busfröna kan roa sig kungligt i alla fall ;-). Dock tyckte de inte att jag var så lattjo lajbans idag - de fick nämligen varsin dos avmaskningsmedel.... ;-).
 
När städningen av sadelkammaren var avklarad så blev det lite korvgrillning - det var uppehåll, varmt och kvalmigt - man kunde ana att det skulle bli åska så småningom.... Efter att fått i sig lite mat i magen tog jag itu med dagens motionspass för pållarna. Putsade lite på Bianca och så fixade jag iordning Oktawia för ett skrittpass. Med på skrittpasset fick Bianca hänga med. Den lilla fröken tycker numera att det är lite spännande att få följa med ut på tur. Dessutom skrittade vi förbi några hagar och det är ju islandshästar ÖVERALLT!!! Dessutom föl - och islandshäststona tycker ju att Bianca är lite intressant - klart, hon ser ju nästan ut som en islandshästfölis... ;-).
 
Dagens tur gick genom byn fram till kyrkan och tog 40 min i skritt för Oktawia. Det betyder att det blev 40 minuter småtrava för Bianca, men hon hängde med riktigt bra och blev inte trött - fått lite bättre kondis med andra ord ;-). Framför allt är det skönt för in arm att Bianca har fattat att hon ska hålla sig vid Oktawias bog :-)
 
 
Det var jättevarmt och kvalmigt när vi var ute på turen, som sällskap hade vi ungefär 1000 flugor och bromsar - alltså skönt att komma hem till stallet igen ;-) . T var med på cykeln och det behövs. På vägen hem blev Bianca rädd för en Islandshäst som dök upp lite oväntat utmed vägen. Då ställer sig hon på tvären framför Oktawia. Oktawia var snäll och stannade och inväntade att husse kom och tog den lilla fröken och placerade henne på rätt ställe igen så färden kunde fortsätta. Det är inte helt säkert att ge sig ut själv med Bianca på släp....
 
 
Pållarna blev omhändertagna och Oktawia fick sin kvällshavre. T och Lexi for till lägenheten och jag själv förpassade mig in i huset. Jag värmde lite mjölkersättning och bestämde mig för att prova att mata Tussans ena bebis. Den lilla svarta honan har inte ökat i vikt som hon ska, och jag tycker att det börjar bli lite väl oroväckande. Tussan är en nöjd mamma och tar god hand om sina telingar. Inga problem för mig att pilla med bebisarna nu när de är en vecka. Hon behöver vara ifred ett par dagar när ungarna är nyfödda så hon inte blir stressad, men sedan går det bra. Det verkar som om den ena ungen får i sig dåligt med mat, trots att hon snuttar som hon ska. Innan Tussan fick bebisarna fyllde hon upp sina ljuver rejält, men nu tyckte jag att det var dåligt med med mjölk... Jag hade en lite spruta som jag matade kattungen med och den sög i sig ett par ml. Tussan verkade tämligen nöjd med att jag grejade med hennes bebis i alla fall.
 
Kommer nog få kompletteringsmata bebisarna ifall det ska fortsätta på det här sättet. Ska i alla fall kolla med veterinär på måndag vad man kan göra. När jag var klar med kittisarna så gick jag ut till stallet. Pållarna släpptes ut i hagen och jag kollade att kittisarna hade mat och vatten innan jag återvände till huset.
 
Jag tillbringade en stund med att slösurfa lite. Efter ett tag så började det åska på håll. Den höll sig bra länge på andra sidan Kilsbergs och det gick 10 sekunder mellan blixt och muller så jag oroade mig inte. Men efter någon timme så så tyckte jag att det började komma lite närmare.... Gillar inte att ha pållarna ute på ett stort öppet gärde när det åskar. Så vid 22-snåret så gick jag ut. Jodå - åskan var på väg mot mig... ut till stallet och när jag öppnade dörren ut till hagen så började dropparna falla. Sedan kom störtfloden....
 
Pållarna stod och tryckte 20 meter från stalldörren och på den sträckan hann jag bli totalt dyngsur!!! Jag fick tag på Bianca och släpade in henne i stallet. Efter oss kom sedan Oktawia rusandes - för mycket regn till och med för henne. Fick igen dörren och trots att den inte var öppen många minuter blev det blött 4 meter in i stallet :-O.
 
Nu fick pållarna stå inne för natten, upp på höloftet för att slänga ner hö. Jättebra när man är blöt och svinkall  och i träskor ;-). Kom ner levandes i alla fall. När jag skulle mata Oktawia så såg jag att hon betedde sig skumt i sin box. Hon stod med huvudet ner mot golvet och spanade på nåt. Öppnade boxdörren och visst.... där inne sprang en helt förvirrad igelkottsunge runt.... Tur att inte Oktawia bestämt sig för att stampa ihjälp den. Hon var mest bara nyfiken över besöket i boxen ;-).
 
 
Igelkottsungen kunde ju inte vara kvar i boxen, så fram med en grep och jag fiskade upp den lille lite försiktigt. Ungen blev förpassad ut i stallgången och snabbt sprang den iväg och gömde sig under pallen som höt ligger på. Där kan den i alla fall inte bli trampad av någon häst...
 
Gav pållarna kvällshö och så förpassade jag min in i huset. Hade en dm vatten utanför stalldörren så jag fick nästan simma en bit ;-). Inte klokt hur mycket regn det kan komma. Jag sprang in i huset och kravlade mig ur de totalt genomblöta kläderna. Så skönt att få på sig varma och torra kläder :-).
 
Efter denna dramatik får det faktiskt bli soffhäng och TV:n resten av kvällen. Så detta är allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0