29/7 Söndag - Snickeridag...

Vaknade upp till en lätt mulen dag med lite lagom svalt väder. Perfekt för en arbetsdag ute ;-). Jag intog min frukost framför datorn och fixade sedan iordning mig själv. Jag tog sedan itu med mockning av boxarna och matning av alla kittisarna så allt detta var klart.
 
T och Lexi dök upp framåt förmiddagen och vi satte igång med att planera dagens jobb. Idag stod det snickeriarbete på schemat. T skulle upp på taket och byta vindskivor på "takkupan". Eftersom det ligger i söderläge så kokar man fullständigt bort om man försöker göra detta jobb i full sommarvärme... Däremot så behövde han åka in till stan en sväng för att se ifall han kunde få tag på slippapper till en multimaskin som han har. Denna ska han använda för att slipa bort gråträ på fönstret i takkupan. Sagt och gjort - jag svidade om och det blev en vända in till stan.
 
På väg in till stan så stannade vi till vid det nya Cafét i Lindbacka - där det serveras jättegott kaffe och hembakt fika.
 
 
Smakade hur gott som helst - hit ska vi åka fler gånger :-).
 
Vi for sedan iväg till den affären där han shoppat sin multimaskin, men tyvärr hittade han inte vad han behövde där. Däremot så hittade jag bra prylar som fick följa med hem.
 
Två nya fleeceplädar till hörnsoffan, 20 kr styck, och duschdraperi för 40 kr. Det gamla åkte i soporna då det verkligen gjort sitt...
 
 
 
Jag hittade också strykbrädeöverdrag för det facila priset av 40 kr. Kanonbra då det gamla blivit fullt med underredsmassa. Har tvättat det gamla ett par gånger och använt fläcktborttagning, men icke... kletet sitter kvar.
 
Nu kan jag ta itu med min fina hög av stryktvätt igen ;-)
 
 
 
Väl hemma igen så var det dags att sätt igång. T började med att klättra upp på taket och skrapa bort lite gammal lös färg på främre brädan och själva fönstrena. De nya brädorna till sidorna är ju målade och klara. När skrapningen var avlarad så var det dags att börja snickra. T har tidigare tagit bort de gamla på ena sidan takkupan och klättrade nu upp och tog bort brädorna på den andra sidan. Målade senast för 18 år sedan och därefter blivit utsatta för väder och sol - de har gjort sitt med andra ord.
 
 
 
Jag agerade handräckning från backen då T inte ville ha upp mig på taket. Med mitt dåliga ben och balans så är ju risken stor att jag trillar ner... onödigt!
 
Snart var två nya bärdor på plats - såg genast mycket bättre ut :-)
 
 
 
Efter som taket lutar och det är trångt att komma åt så får T agera lite av akrobat för att få till det bra ;-)
 
Två nya brädor på plats - tänk vad lycklig man kan bli av nymålade, vita, fina nya brädor :-D 
 
Vi tog en vätskepaus och T vilade en stund innan han klättrade upp på taket igen. Jag skickade upp två brädor och T snickrade för fullt... snart var ytterligare två brädor på sin rätta plats! 
 
 
Jag fixade iordning de gamla vattplåtarna - de funkar att återanvända - men behövde en ordentlig rengöring. Så jag skurade rent dem och så satte T plåtarna på plats och vips så är sidorna klara på takkupan :-D
 
 
Känns så himla bra att äntligen få ordning på takkupen. Det är trångt och bökigt att komma åt, men när de vita snickerierna blir nedgångna så skämmer det hela huset. Eftersom jag bor på en kulle så syns ju takkupen över hela trakten! Nu ska bara den främre brädan och fönstrena fixas till så blir det hur snyggt som helst :-).
 
Under tiden som T slet på taket gjorde jag en snabbstädning av undervåningen. Tänkte först bara fixa toa och badrum, men insåg att jag var tvungen att ta golven i hela undervåningen. Lexi fäller som en galning och både Lexi och Lillan löper.... Plus att man själv släpar in allehandla lort så här på sommaren när man springer ut och in i huset. Så det var skönt att lightstädning av undervåningen i alla fall :-).
 
Vi var precis klara med snickerijobbet framåt 18-snåret när M1 och P kom - innan Oktawia blev iordningfixad för en tur till ridhuset så fick Bianca följa med ut på en liten tur. Det är snart dags för utställning och M1 ska vara snäll och visa Bianca. Man måste ju springa en del på utställningar och min hälsporre från helvetet har vaknat till liv igen. Så det där med att löpträna - det funkar bara inte.
 
Vi gick ner till gatan med Bianca och hon tyckte det var lite spännande att få komme ut och se lite annat. Sprang duktigt gjorde hon också - Hon har ju varit iväg på några utställningar nu så hon förstår nog vad som är på gång ;-).
 
Efter utställningsträningen så blev Oktawia iordninggjord för ett besök till Ridhuset och idag stod det lite hoppning på schemat. Väl framme vid ÖFK så skrittade M1 fram runt SM-banan med mig och Lillan som sällskap. P stannade kvar i ridhuset och byggde upp en serie bestående av tre små hinder.
 
Oktawia var lite seg och tyckte att hennes egna behagliga tempo passade alldeles utmärkt ;-). Men till sist kom damen igång lite. Började passet med att skritta och trava över markbommar innan hindret byggdes upp. Även lite ryggträning lades in idag under passet. När hela serien var uppbyggd så hoppade ekipaget ett krysshinder, direkt ett litet studshinder, ett galoppsprång och så en liten oxer. Funkade bra och Oktawia hade idag bättre hoppteknik än vad hon haft tidigare. Damen kanske börjar komma på att man ska använda kraft och hoppa upp sig lite istället för att ta fart och flyga över ;-).
 
När hoppningen var avklarat så plockade vi undan alla prylar och så blev det avskrittning runt stallarna innan pållan placerades i trailern och vi kunde fara hemåt.
 
Väl hemma blev pållan omhändertagen, kvällshavre serverades och jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. När så maten var uppäten blev det hagen för pållarna.
 
Innan jag förpassade mig in i huset så tog jag en spaningsrunda i trädgården. Växter och ogräs lever sitt liv  ;-). Det är också snart dags att klippa gräsmattan, men veckan som gått har ju varit tämligen regnfri bortsett från en åskskur - så gräset har inte växt sådär vansinnigt fort. T gillar ju att leka med min åkklippare, altlså blir gräsmattan snart fixad ;-).
 
Bortsett från allt annat pyssel så har jag under dagen också haft koll på Tussan och hennes kittisar. Uppenbart är att mamma katt har dåligt med mat och jag har mellan jämna mellanrum matat de små liven. Tussan verkar tämligen nöjd med detta. Den lilla honan har ökat till 90 gram i vikt mot 65 gram igår. I morgon ska jag ringa och rådfråga en veterinär om hur mycket jag ska tilläggsmata. Den lilla honon är svår att få i mat. Bara ett par ml får jag i henne vid varje matningstillfälle. Den lilla hanen suger i sig mera och visar att han är hungrig. Han väger 160 gram idag och har också ökat på...  Tur att jag har semester en vecka till och bara ska vara hemma och greja ;-)
 
Mycket mer än så här händer inte idag. Som vanligt avslutas dagen med lite soffhäng framför TV och så får vi se var det blir för väder i morgon - om vi kan göra det som vi planerat :-). Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0