14/6 Torsdag - Lite slit...

Dagen började inte så bra.... Vaknade hastigt och insåg att jag stängt av klockan i går kväll. Hade tur att jag vaknade över huvudtaget ;-). Upp och lätt stressad så for jag runt ihuset, in i duschen, fixade iordning hår, på med lite mascara och så kläder. Fiskarna, katterna och hunden matades och så full fart ut till stallet och pållarna släpptes ut i hagen. Skulle komma iväg till jobbet i sista minuten för att hinna till det möte som min arbetsdag skulle börja med kl 08.00. In i bilen, glömt mobil och plånbok, så in i huset och letade en stund innan jag fann prylarna. Nytt försök ut till bilen. Vrider om startnyckeln och vad händer... batteriet urladdat och bilen stendöd *gah*. Jaha - vad göra nu...

Funderar en stund ifall jag ska ta cykeln, men det blåste motvind och jag var alldeles för stressad för att en tänka på att cykla till jobbet... Ringde T och han fick agera räddare i nöden, inte på vit springare, men väl i en svart jeep ;-).

Meddelade mötesdeltagare om min sena ankomst och så passade jag på att gå ut och mocka pållarnas boxar under tiden som jag väntade på T. Hann precis med att bli klar med mockningen tills det att T okom och så full fart till jobbet.

Jag hade förmodligen glömt lampan i skuffen påslag hela natten, så det var inte alls konstigt ifall batteriet tagit slut. Resten av arbetsdagen förflöt hyfsat problemfritt i alla fall och vid 15.30 stämplade jag ut och blev upphämtad av T. Nu med min trailer på släp. Jag hade svidat om till stallkläder och vi for iväg till sågen för att hämta sågspån. Det var i alla fall perfekt väder för att jobba fysiskt. Lagom soligt och kanske 18 grader ute. Så den ansträngande sysslan med att ösa sågspån i säck gick hyfsat smidigt idag och på 40 min var vi klara. Full fart hemåt och väl hemma så var T snäll och lastade ur säckarna åt mig. Vi fickade och käkade lite granna innan det var dags att förpassa sig ut igen. Det nya spånet kom väl till pass på en gång då det behövde fyllas på med nytt strö i boxarna. Jag fixade hästarnas mat och vatten för det hann jag inte med i morse. Passade på att gulla med Prickans kittens också - de är nu 3 veckor och helt bedårande ;-).

M1 och P kom framåt kvällningen och idag bestod Oktawias motion av en uteritt. T och Lexi for till lägenheten och under tiden som Oktawia och Co var ute på uteritten passade jag på att aktivera Bianca lite. Den lilla fröken blev borstad och så dammade jag av shettisselen och passade in den på Bianca. Även tränset fick Bianca på sig idag - det var ett tag sedan. Hade grimman över tränset för att hon inte skulle få några ryck i munnen. Jag utrustade mig själv med hjälm och handskar och så fram med longerlinan. Biancas motionspass bestod av promis på vägen fram och tillbaka, lite träning att gå på volt runt mig. Kommandot "Halt" förstår Bianca fullständigt och tvärstannar och står snällt stilla. Framåtdrivande hjälper förstår hon också och det var lite kuligt för ponnyn att få småspringa lite tillsammmans med matte ;-)

Men att stå stilla - det var frökens paradnummer för dagen ;-). Hon var också duktig med att förstå att man inte får äta när man har bett i munnen.



Bianca (och matte) fick sig alltså ett litet motionspass på 30 min och var lagom klar när M1, P och Oktawia kom tillbaka. Idag så hade Oktawia varit lite lätt paranoid och trodde att världen var full med hästätande tigrar. Blåst och taggad häst är väl kanske inte den bästa kombinationen direkt. Men de kom hem hela och oskadade i alla fall.

När pållarna blivit ompysslade så serverades kvällsmaten och alla prylar plockades undan. Innan jag förpassade mig in i huset så vattnades lite blommor i urnor och balkonglådor. Var klar ute hyfsad tidigt och idag lyckades jag parkera mig o soffan till klockan 21 så jag hann se Criminal minds. Nu får nyheterna på TV4 i alla fall avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0