15/6 Fredag - Förberedelser...

Så var det fredag igen - veckorna försvinner i ett rasande tempo. Nu är det 15 juni och halva juni har också försvunnit i ett rasande tempo. På jobbet märks det att medarbetare börjar gå på semester, men än så länge märks det inte på jobbflödet. Har häcken full så att säg ;-). Vid 16.30 var det i alla fall slut för jobbet denna veckan och jag stämplade ut och for iväg. Innan jag åkte hemåt så blev det ett snabbt besök vid det apotek som ligger på hemvägen. Brevid apoteket så finns en blomaffär och de sålde pelargoner till bra pris, 5 för hunda och det fanns kvar utav den ljusrosa färgen som är min favorit. Shoppade mig 5 pelargoner och for hemåt med dessa.

De får bo på min trappa så länge, de ska planteras i lämpliga kärl så småningom.  



Hemma hade T varit igång ett tag. Lekt med grästrimmern och röjt runt stallet. Även om det hittills har regnat hela juni så är planen att hus och stall/uthus ska målas med falurödfärg. Bara att vänta på att det ska sluta regna med andra ord. Fram tills dess så får man förbereda med annat arbete. Som t ex att röja gräs ;-)

Vädret under dagen har varit lite sisådär, men det blev en vacker kväll. Så vi satt ute i solen och fikade innan jag tog itu med stallfixet. Det var skönt :-).

Till sist så var det dags att dra på sig stallkläderna och så fixade jag mockningen och hästmaten. Under tiden grejade T med min tuta på bilen. Min gamla har lagt av så han bytte den åt mig. Tuta på bilen är bra att ha. Jag var klar med stallfixet lagom till det att M1 kom och Oktawia blev iordningfixad för ett besök på ÖFK och vid 19.30-snåret drog vi iväg. T var kvar hemma och skulle grejja med nåt.

Oktawia skötte sig bra idag, vi fick vara själv i ridhuset så här en fredag kväll ;-). Byggde upp ett litet hinder mitt i ridhuset som ekipaget kunde ta lite skutt över samtidigt som de tränade på lite voltjobb och skänkelvikning. Efter ett bra ridpass så var det full fart hemåt.

När jag kom hem så såg jag vad T hade sysslat med under tiden som vi varit i ridhuset. Han hade slitit hårt med att gräva bort en massa gammal gjord som samlats framför stallväggen... Jord som samlat på sig under de 100 år som byggnaden stått på plats. Det visade sig att det som dolts under jorden var nu en tämligen dålig bottesyll av timmer...




Denna behöver åtgärdas och jag måste nog leta reda på någon typ av timmerman och få hjälp med hur detta ska lagas utan att hela bygganden rasar ihop *harkel*.

Jag tog hand om pållan och plockade undan alla prylarna, mockade ur trailern och så fick pållarna sin kvällsmat. Själv förpassade mig in i huset och lite TV-tittande får avsluta min kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0