2/1 Lördag - Examensdag...

Om det var kallt igår, så var det ingenting mot hur det var idag. 6 plusgrader och det blåste totalt svinkallt ute, regnade gjorde det på tvären.

Jag masade mig upp vid 8-snåret och gav pållarna frukost. Gjorde mig sedan iordning så smått eftersom M1 och P kom vid 10-snåret och det var dags att fara in till ridhuset för lite lösgörande arbete för pållans del. I morgon är det dags för en start i dressyrtävling. Även idag så skötte sig pållan bra. Till och med så att hon var pigg och jobbade på ännu bättre än i går :-). Allt blir så mycket enklare när damen uppvisar lite framåtbjudning ;-)

Nöjda med dagens ridpass så for vi hemåt och jag var hemma igen vid 11.30. Tog hand om pållan och det blev utsläpp i hagen nu. När jag ändå var ute i stallet så passade jag på att fixa klart med allt stallfix. Oktawias box såg hemsk ut. Grannen har släppt sina hästar precis brevid min hage och själv klart så måste ju Oktawia ha koll på pållarna... Därför hade hon boxvandrat som en idiot och trampat upp sin bädd rejält. Tog en stund att mocka och så fick jag lägga på två säckar nytt spån. Förhoppningsvis så vänjer sig pållan vid grannsällskapet...

Under tiden som jag fixade klart med allt i stallet så fixade T iordning lunch, pasta med baconsås. Smakade mums och mätt i magen blev det ombyte till lite snyggare kläder och tillpiffning av Lizzie. Kl 13.00 så hoppade vi in i bilen och styrde kosan mot Universitetet.

Dags för dagen D som i Examenscermoni :-)

Det har tagit sin lilla tid, började läsa Informatik hösten -97 och skulle egentligen läst klart hösten 2000, men av olika anledningar tog min hjärna slut där mitt i terminen och jag lyckades inte slutföra C-uppsatsen, plus att jag hade rest kvar efter ytterligare en termin. Jobb fick jag ändå, och när jag sedan varit arbetslös priodvis så har det inte varit aktuellt att slutföra studierna. Har ju då istället varit full upptagen med att söka jobb ;-). Började sedan läsa igen på halvfart 2009 och 2010 - det var bra för då fick jag igång "plugghjärnan" igen ;-) och bestämde mig för att göra klart C-uppsatsen. Envis som synden - det är jag det - kan göra saker på ren vilja bara för att jag ska! ;-)

Alltså är resultatet av hårt slit under höstterminen 2011 att jag lyckades slutföra min C-uppsats i informatik - trots arbete på heltid och full rulle hemma med hus, hund, katter och 2 hästar!!! Jag är VÄLDIGT stolt över mig själv - framför allt med tanke på att det inte finns någon tradition av högre studier i min familj eller släkt förutom jag och min yngsta syster. Inte ens nästa generation pluggar vidare...

Så när jag fick erbjudandet om att vara med på en examenscermoni som min institution anordnar för dem som tagit examen under 2011-12, tackade jag snabbt ja. Detta vill jag inte missa för allt i världen... ;-)

Examenscermonin var i Konsertsalen, Universitetet och det hölls tal, stipendier delades ut, studentkören sjöng vackert - alltid en speciell känsla att få höra "Den blomstertid nu kommer". Cermonin avslutades med att vi alla eximander fick gå upp på scenen. Våra namn ropades upp i bokstavsordning och vi fick ett stort "Grattis" från Prefekten och han delade ut ett kuvert med studieintyg och en universitetspin.

Tror alla på scenen känner sig oerhört nöjda med sin instats. Spelar nog ingen roll om det är en högskoleexamen, kandidat eller magisterexamen. Vi har alla uppnått våra mål :-)



Mycket folk var det på plats och efter cermonin så var det lite mingel i foajen...



En liten söt pin som jag nu ska försöka låta bli att slarva bort ;-)



T var med på cermonin, men inte hunnit att shoppa nåt åt mig ;-). Så när vi var klara vid universitetet så for vi iväg till en blomsteraffär och T lyckas komma ut därifrån med något inslaget. Jag fick vackert vara nyfiken tills jag kom hem.

Av T fick jag en vacker bukett röda rosor :-D och nu skulle det skålas :-).

Fram med champange och jordgubbar och det smakade juvligt :-)



Resten av dagen tog vi det sedan tämligen lugnt. Vi lyxade till det med lite räkfrossa på kvällen. Käkade resten av jordgubbarna som efterrätt. Eftersom jag ska upp extremt tidigt i morgon bitt - typ kl 4.00 - så blev det en lugn kväll. Att dricka ett par glas champange sen eftermiddag var precis lagomt ;-). Nu får det bli liten nyheter på TV som får avsluta min kväll. Sedan gäller det att somna tidigt....

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0