25/6 Måndag - Regn...

Totalt spöregn har det varit idag. När jag kollade på väderprognosen igår så skulle det mesta komma över natten för att avta framåt dagen. Alltså släppte jag ut pållarna utan regntäcke på sig. När det väl slutar att regna så är ju risken stor för värmeslag. Tyvärr så slutade det aldrig att regna idag - utan det har fullkomligt vräkt ner. Alltså var det full fart hem efter jobbet och så svidade jag om till stallkläder. Ut till pållarna och in med dem. På med fleecetäcke och så serverades det hö. Jag förpassade mig in i huset och värme lite mat - även matte behöver äta varm mat för att hålla värmen en dag som denna.
 
När jag hade kommit till kaffet så dök T och Lexi upp, men T ville inte ha något kaffe. Fick hjälp med att plåstra om Kajsas kattungar. Kajsa biter sönder tassarna på sina bebisar (!!??) så på med små tossor på alla tassarna så hon inte kommer åt att gnaga. Märkligt beteende från en kattmamma...
 
När jag pysslat klart inne så var det bara att dra på sig regnjackan och gummistövlarna. Dags att ta itu med stallpysslet. Mockning och fix av hästmat alltså. Först skiftade jag fleecetäcke på Oktawia. Nästan torr var hon, så ett torrt täcke fick dra upp den sista fukten.
 
Mockade båda boxarna och fixade deras mat. Hann också med lite kissegos i sadelkammaren en stund innan trailern hakades på bilen och det var dags att fixa iordning Oktawia.
 
När det var dags att borsta Otkawia så var hon. På med utrustning och så in i trailern. Vid kl 20 satt jag i sadeln och dagar som denna är det väldigt skönt att ha tillgång till ridhus.
 
Oktawia skötte sig kalasbra idag. Damen var pigg och med på noterna :-). Efter uppvärmning tränade vi på skänkelvikning och övergångar mellan och inom gångarterna. Fick till det hela ritkigt bra och en mjuk och följsam pålla som är med noterna underlättar ju det hela väldigt mycket. Idag kändes det faktiskt som jag KAN rida *fniss*. Riktigt roligt pass var det - trots det hemska vädret ute ;-).
 
Var hemma igen strax efter 21-snåret och pållan blev välbehövligt ompysslad. Kollade även igenom lilla Bianca innan pållarnas kvällsmat serveras. Som vanligt plockades alla prylar undan från stallet och in i sadelkammaren. Trailern mockades ur och parkerades på sin plats innan jag och Lillan förpassade oss in i huset.
 
Kvällen avslutas nu med lite soffhäng framför TV... Lillan ligger redan och snarkar ;-). Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0