6/6 Onsdag - Nationaldagen....

Någon Venuspassage såg jag inte på morgonkvisten - jag sov då ;-). Upp vid 8 och så ut för att släppa ut pållarna. Idag fanns det hopp om sol i alla fall. Förpassade mig in i huset och det blev soffhäng med frukost framför morgon-TV som vanligt. Ävden om solen visade sig idag så var det för kallt för att inta frukost på stora balkongen.

Efter att ha slöat framför TV ett stund på morgonen så fixade jag iordning mig själv och sedan fick det bli stallet och fixa allt där. Inatt har Oktawia vandrat runt - hon blir fortfarande lite stressad över att grannens hästar går brevid hennes hage, men hon vänjer sig förhoppningsvis snart. Dock hade hon grävt upp halva sin box och så hade hon vandrat rätt bra. Alltså tog det en stund att mocka rent hennes box. Till sist så var det avklarat och även nytt spån var inlagt i boxarna. Fixade pållarnas höpåsar och vattenhinkar innan jag förpassade mig in i huset igen. Det fick bli en mugg kaffe och så fixade jag klart med den sista stryktvätten. Jag tvättade ju igår och detta resulterade i ytterligare mer stryktvätt. Dock var det inte så mycket, så det det var snabbt avklarat. Alltså kunde jag ställa undan strykjärn och strykbräda - kändes skönt att få bort detta från mitt vardagsrum ;-).

Nu fick det vara nog av innejobb. Solen sken - alltså dags att förpassa sig ut. Det visade sig att det inte var allt för varmt ute, i solen var det skönt, men så fort det kom ett moln blev det lite kyligt. Jag fick jobba mig varm alltså ;-).

Förra året så hade jag en liten penséeplantering i en korg. Denna penséeplantering har fröat av sig något kopiöst. En hel skog med färgglada små minipenséer har dykt upp. Dags att gräva upp hela gänget och plantera dem på en mer upphöjd plats - nämligen blomlådorna under mina fönster. Jag grävde och T förberedde blomlådorna med jord så jag sedan kunde plantera. Efter någon timme så var två lådor klara :-)



Lite snabb lunch intogs och vi kunde faktiskt sitta ute i trädgården. När lunchen var avklarad så fortsatte jag med grävandet och det visade sig att fanns så många plantor att de räckte till tre stycken blomlådor till.



Visst är de helt bedårande - de små penséern :-)



När grävandet och planterandet var avklarat så var det dags att ut och åka lite. Bytte om till mer anständiga kläder ;-) och så for vi iväg till Kumla och hälsade på T's pappa. Idag var det ett bra besök för svärfar helt med - dock hör han fruktansvärt dåligt så man blir helt slut av att prata med honom eftersom man måste vara rätt högröstad. Svärfar är lite dement och den kommer och går, men idag var han helt med under vårt besök. Så det var kul.

På vägen hem så blev det ett besök på Willys och lite mat införskaffades - sånt behövs också. I morgon är det jobb igen och matlåda ska med.

Väl hemma igen så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag hann ta det lugnt en stund innan det var dags att plocka in pållarna. Vid 18.30 kom M1 och P - dags för pållans motion och idag var planen ett träningspass inne på ÖFK. Eftersom det var uppehåll och rätt skönt väder så planerades träningspasset till stora utepanan som ligger på SM-banan. Alltså släpade jag med mig kameran.

Även idag så skötte sig Oktawia riktigt bra. Hon gillar att vara på utebanan och hade riktigt bra framåtbjudning. Då blir man glad för det händer ju inte så där jätteofta ;-)

Uppvärmning i trav...



Efter uppvärmningen så blev det lite jobb i galopp och formen plockades upp lite...



Förutom övergångar inom och mellan gångarter så tränades det även på ryggningar - som pållan klarar galant. Jag är fortfarande förvånad över hur lätt pållan lärde sig att rygga....

Idag blev även träning på skänkelvikning - pållan gör dem bättre nu än tidigare :-)



Riktigt duktig var Oktawia idag  och M1 nöjd med träningspasset. Snällt klev pållan sedan in i trailern så vi kunde vara hemåt. Pållan blev sedan omhändertagen och jag plockade undan alla prylar. Kvällsmaten servades till pållarna och jag mockade ur trailern och parkerade den på sin plats. Klart för ikväll alltså och jag förpassade mig in i huset och lite nyheter på 2:an får avsluta min kväll. Snart dags att krypa till kojs så man orkar med jobbet i morgon :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0