29/2 Onsdag - skottdagen...

29 februari - det infaller inte varje år direkt ;-). Skottdagen det är! För min del så var det full rulle som vanligt. Jag var morgonpigg för en gång skulle och passade på att mocka båda boxarna INNAN jag åkte till jobbet. Skönt att slippa göra det när jag kom hem och dessutom hade jag lite ont om tid efter jobbet. Flexade ut vid 15.30 eftersom jag hade tid för hovslagare efter jobbet. Det var alltså direkt hem efter jobbet. På med stallkläder och ut i hagen för att plocka in pållarna. Gjorde rent hovarna på pållarna och så fick Oktawia en dos Sedalin. I väntan på att det skulle börja verka och hovis skulle dyka upp, hann jag in i huset och fick i mig lite mat. När hovis sedan dök upp var pållan lite lagom drogad. Inga problem att fixa till hovara på pållan idag.

Bianca hade slitit sina hovar rätt OK sedan förra hovisbesöket och det räcker med att jag raspar lite. Så får det bli verkning av Bianca vid nästa hovisbesök.

När hovis var klar för kvällen så fick pållarna stå kvar inne. De fick sin em-mat, Sedalinet hade släppt och pållan kunde käka. Jag fixade iordning mat till pållarna och det var dags för nästa kvällsaktivitet.

T dök upp för att vara hundvakt och jag själv for in till ÖFK för att vara med på årsmötet. Jag har 3 till har suttit i valberedningen - 3:e året för min del och för sammankallande var det längre tid. I år har vi haft det delikata problemet att vi har haft väldigt många många nominerade personer till styrelsen och de flesta villiga att göra en insats för klubben. Vi har lämnat in ett förslag inför årsmötet där vi tänkt på kompetens, kön, ålder och inriktig (ridskola, privatryttare, tävlingsryttare osv). Fått fram ett förslag med kandidater som har riktigt bra förutsättningar för att få en riktigt bra styrelse.

Tyvärr har det också varit riktigt jobbigt förtroendeuppdrag där det visat sig att det förekommit jäv i föregående styrelse, förfördelade styrelsemedlemmar som försökt styra oss i valberedningen, personal som försökt påverka valberedningens arbete. Hemskt otrevliga mail har inkommit och rykten har uppstått så man nästan baxnat. Så jag kände inför mötet att detta var sista gången som jag var med i valberedningen.

Det visade sig att främst personalen vid ridskolan inte var nöjd med en av de nominerade till styrelsen utan ville ha in en annan person. Därför blev det omröstning med sedlar - men så är det ju vid årsmöte. Medlemmarna väljer.

Vi i valberedningen blev inte heller omvalda och med tanke på hur mycket skit vi fått stå ut med och framför allt vår sammankallande till valberedningen. Var det väldigt skönt att slippa det förtroendeuppdraget ;-).

Var hemma igen vid 21.30 och pållarna fick sin kvällsmat. Min kväll får nu avslutas med TV4:as nyheter innan det är dags att ta en närmare titt på kudden :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0