12/5 Lördag - Släktbesök...

Idag var det till att kliva upp som vanligt vid 6.30. Ett besök till min gammelmoster (alltså mormors syster) stod på schemat för dagen. GammelMoster B är ju född i huset som jag bor i och hon har funnit med som en stor kvinnlig förebild hela mitt liv. Den gamla damen fyller 90 år nästa vecka - och idag skulle jag och min moster U åka till Moster B för att gratta henne. Även min syrra från England och hennes familj ska dit så det var alltså dags för en liten släktträff.

Moster B bor i Värnamo - alltså en lite tripp på drygt 30 mil. T skulle vara hemma och vara djurvakt. Dessutom fick jag låna hans bil och åka Honda ner till Värnamo. Kändes lite bättre än min gamla Volvo ;-).

Skulle åka vid 7.30 för att hämta moster U - då blev det panik i kubik för jag hittade inte bilnycklarna till Hondan. T hade gett mig dem i går kväll - men jag hade lyckats förlägga dem *suck*. Efter hysteriskt letande så hittade vi i alla fall reservnycklarna och jag kom iväg - 30 minuter försenad så jag ringde Moster U och berättade jag var på väg.

Resten av färden på 4 timmar gick i alla fall problemfritt. Moster U hade med sig en navigator och jag kartbok. Det regnade under färden och när vi stannade för att pausa och fika vid Braehus - så fick det bli fika i bilen...

Gråväder är ordet...



När vi sedan var redo för att åka så lättade helt plötsligt dimman och framför oss tonade ruinen fram... Trots att jag sett den många gånger tycker jag den är rätt maffig ;-)



Förden mot Värnamo fortsatte och det gick bra att köra. Tror aldrig jag kört så långt i ett sträck någon gång trots att jag haft körkort i många år - men jag är ju van att hålla igång hela dagarna så jag kände mig inte speciellt trött.

Tack vare navigatorn så kom vi framt till Moster B's dotters hem vid 13-snåret (där vi skulle käka lunch först) utan att åka vilse. Resan tog ungefär 4 timmar och lite stel i kroppen var jag.

Precis i samma veva som jag och moster U kom fram så kom även syrran och hennes familj - det tajmade vi bra. Vi käkade en jättegod kycklinggryta med potatisgratäng till lunch, kaffe och god kladdkaka till efterrätt. Vid 15-snåret så var det dags att åka iväg hem till Moster B, som bor på ett äldreboende, men dagen till ära så skulle vi åka iväg till Apladalen och fika.

När vi äntligen var på plats hemma hos Moster B vet jag inte vem av oss som blev gladast jag, eller moster B. Grät ikapp gjorde vi i alla fall och långa kramar vart det. Sist jag träffade moster B var sommaren 2006 när hon var upp och hälsade på i Närke. Eftersom jag bor i huset som hon är född i så ville hon åka upp en sista gång medan hon fortfarande orkade. Det är en lång resa för en gammal människa. Och jag har inte haft tillfälle att fara ner och hälsa på henne - så därför var det så himla roligt att få träffa henne idag.

Det är svårt att förstå att denna Grand Old Lady faktiskt fyller 90 år nästa vecka. Fräsch, pigg och hur fin som helst <3



Av mig och moster U fick moster B lite presenter - och vad ger man en kvinna som har allt? Det fick bli trisslotter och presentkort på interflora. Så håller vi tummarna för lite tur.

När pratat lite så for vi vidare till Apladalen. Moster B har rätt nyligen brutit lårbenshalsen, men är uppe och går för fullt - bästa kompisen är rullatorn ;-) men fort går det. Knappt man hann med ut till bilen ;-). Det var tyvärr lite dåligt väder, blåsigt och svinkallt så vi gick in i kaffestugan och fikade. Tillbringade ett par trevliga timmar där innan vi faktiskt var tvunga att tänka på tillbakafärden. Moster B var också rätt trött, inte bara fysiskt, utan även psykiskt. För trots att det är jättekul att träffas så är det ju så himla sorgligt att behöva skiljas år, vet ju inte när vi kan träffas igen, eller OM vi träffas igen. Så många långa kramar och så tårar igen - helst hade jag velat stoppa in tanten i bilen och ta med henne hem - men det gick ju inte... ;-)

Moster B är ju min största kvinnliga förebild och hon är så himla cool - hon vet verkligen hur man ska använda en rullator ;-)



Vid 18-snåret styrde vi alltså kosan mot Örebro igen. Nu var det slut på regnet och vi hade strålande sol hela resan hem. Vi stannade vid Braehus även på hemvägen och den här gången kunde vi fika utanför bilen ;-). Dock var det svinkallt ute. Vid 22-snåret så var vi hemma hos moster U och hon blev avlämnad. Jag själv var hemma vid 22.30-snåret och det första jag gjorde var att gå ut och plocka in pållarna. M1 hade varit här på em och ridit pållan. T upptäckte också att M1 hade varit snäll och mockat, så han behövde bara fixa hästmaten.

Kollade snabbt av pållarna och servarade dem kvällsmaten och så full fart in i soffan. Det var skönt att vara hemma igen och totalt har jag kört 65 mil idag. Kände mig lite stel måste jag erkänna och kvällen avslutades med soffhäng framför TV:n.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0