15/5 Tisdag - aday...

Idag har det varit en världsfotograferingsdag aday.org. I hela världen har fotografer dokumenterat just den 15/5 och upp till 10 bilder laddas sedan upp på webplatsen för ada.org. Alltså har jag försökt dokumentet min dag :-)

Det första jag får göra när jag tagit mig ur sängen, det är att släppa ut vovven i trädgården. Lillan är mer eller mindre villig att behöva gå ut. Beror på vädret så att säga... Men än så länge har hon inte lärt sig att gå på låda, så ut måste hon... ;-)




Jag tar sedan itu med mig själv. In i duschen så jag vaknar till. Sedan på med kläder och fixa till frisyren. Fixar iordning makeupen över morgonkoppen med kaffe.




När jag själv är iordninggjord så är det dags att släppa ut pållarna - Godmorgon pållar!



På med regntäcke på Oktawia, munkorg på Bianca och så ut med hästarna i hagen. Mums med gräs till frukost.



När hästarna är utsläppta och Lillan inne i huset igen, så är det dags för mig själv att ta mig till jobbet. Just idag så gjorde jag min arbetsdag på IT avdelningen. Väl framme på jobbet så det första man gör är att gå till köket för att lägga in matlådan i kylskåpet och ta sig en kopp kaffe. Jag är inte ensam om den ritualen...

Kö till kaffemaskinen...



För dagen är detta skrivbordet min arbetsplats. Idag så var det sista flyttvändan av IT kundservice. I sista minuten fick vi även flytta ytterligare tre arbetsplatser som jag inte var planerat från början. Lite rörigt med andra ord. Men när jag inte var ute och styrde upp flyttgubbar osv så satt jag parkerad vid denna arbetsplats...



Vid 17-snåret var det dags att fara hemåt. Den här årstiden växer det så det knakar och jag gick en repa i trädgården och kollade in mina rabatter. Ett stort mörkt regnmoln hängde över mig också....



Så när jag var klar med inspektionsrundan så var det lite käk och så på med stallkläderna. Ut till stallet och fixade iordning mockningen. När jag var klar så brakade åskan lös :-O. Hann i alla fall få in pållarna innan de blev dygnsura. M1 kom vid 19-snåret och Oktawia blev iordninggjord för en tur till ridhuset.

Snart klar för avfärd och pållan ser i alla fall positiv ut ;-)




Var framme vid ridhuset vid 19:45-snåret och nyfiken pålla tittar ut ;-)



In med pålla och M1 i ridhuset och jag gick en promis med Lillan - en kort promis - till fiket ;-). Regnet hängde i luften och jag shoppade mig lite fika och tog med tillbaka till ridhuset. När vi kom tillbaka så öppnade sig de tjocka åskmolnet lite så solens strålan tittade fram. Fotat med mobilen - men det var ett fantastiskt ljud :-)




När jag kom in i ridhuset så hade P anslutit sig till sällskapet och M1 höll på och värmde upp Oktawia. Damen verkade inte allt för grinig idag och efter lite jobb med övergångar så testade M1 att rida igenom LB:2-programmet och det funkade faktiskt rätt bra. Oktawia fick gå i lite öppen form, men hon var inte alls lika grinig som hon varit den senaste veckan. Finns hopp med andra ord...

När arbetspasset var avklarat och vi skulle lasta så upptäckte M1 en märklig sak.... på lanen i Oktawias mun så håller en tand på att bryter fram... en "hingstbete" var på väg upp. Har aldrig sett något liknande på ston så när jag väl var hemma och allt med häst och stall var avklarat så gjorde jag en lite sökning på Internet. Visade sig att det inte alls är så himla ovanligt med denna tand på ston. Kallas caninetand och ska inte vara till något besvär när den väl är framme. Däremot så är det vanligt med grinig häst när tanden är på väg upp.... något vi märkt och som kan förklara pållans supergriniga vecka. 

Kändes i alla fall skönt att det kan finnas en rimlig förklaring till humörsvängningarna i alla fall.

För övrigt så avslutades min kväll med lite nyheter på TV:n och nu blir det till att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0