20/5 Söndag - Försommardag...

Riktigt ljummet i luften var det när jag släppte ut pållarna på morgonen. Alltså fixad jag kaffe och frukost på en bricka och så upp till stora balkongen utanför sovrummet - det är mer en altan, men det är på övervåningen med staket runt = balkong. Tyvärr ligger balkongen i västerläge, vilket gör att det är skugga på morgonen. Lite väl svalt, men med morgonrock och så en filt fixade man det. Jag skulle inta mitt morgonkaffe ute - så det så ;-)

Efter morgonmyset på balkongen så fixade jag iordning mig själv och så drog jag en repa i trädgården. Efter lite konsulterande med T så bestämde vi oss för att han skulle hjälpa mig att fixa iordning på syrénbersån. Den var i stort behov av ansning.... Så T letade rätt på den elektriska häcksaxen under tiden som jag plockade ut möblerna från bersån. Vi turades sedan om att klippa med häcksaxen, T klippte det som jag inte nådde. Jag kollade av plastmöblerna som jag haft i syrénbersån - de har blivit asfula. Därför bestämde vi oss för att åka till Jysk för att shoppa i alla fall ett nytt runt plastbord.

Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Att köpa ett runt mörkblått plastbord på diameter 90-100 cm gick bara inte. Vi besökte Jysk, EM, Blomsterlandet, Rusta - överallt så fanns det bara alla dessa fyrkantiga rottingmöblerna.... Snacka om enformigt mode när det gäller utemöbler :-O. Vi åkte vidare för att käka nåt på Café garden, såg då att det fortfarande var konkursutförsäljning på skokanonen. Alltså gick vi dit en snabbis - och väl där så fanns ett par superläckra träskor från moheda toffel. Alltså riktiga träskor ;-). Allt såldes ut till halva priset - så 150 kr för träskorna istället för 300. Bara att ställa sig i den långa kön och se glad ut. 45 minuter senare kom jag ut som lycklig ägare till de vackra träskorna :-) 



Under tiden som jag stod i kön hade T åkt iväg till Bahaus för att kolla eftr blått plastbord där - fanns inget där heller. Så när jag var klar på Skokanonen gick vi över till Café garden där vi smaskade i oss några danska smörrebröd och kaffe. Smakade bra och efter att fått i sig lite i magen fortsatte vi till affären som ligger brevid Café Garden, men inte heller där fanns det något passande bord till min syrénberså. Istället var det bara att inrikta sig på att hitta något medel som rengör plast. Det visade sig inte heller vara enkelt. Men på Bauhaus så hittade jag till sist ett rengöringsmedel för plast/vinyl. Så efter att ha tillbringat 3 timmar i Marieberg var det äntligen full fart hemåt.

Väl hemma så började operation rengöring av de gamla platsmöblerna. Rena blev - men fula är de fortfarande. Dock får de duga till bersån - funkar inge bra med fyrkantigt bord där.

T letade sedan reda på grästrimmern och röjde marken i bersån innan möblerna bars på plats. Under tiden som vi jobbade med detta så hade jag rabarberpaj i ugnen. Snabbt hade jag bakat iordning den när vi kom hem så den fick vara i ugnen i 40 minuter.

Vid 16-snåret var allt klart för att inta en em-fika i syrénbersån



En skön försommardag har det varit - kan inte bli ett bättre avslut än att sitta i syrénbersån och smaka på min goda rabarberpaj och dricka lite kaffe. Tät och fin har syrénbersån blivit. Förra året så klippte vi ner den ända till marken - knappt man kan tro det nu :-). Syréner har enorm växtkraft...



Efter att ha suttit och slappat i bersån hur länge som helst så var det till sist slutfikat. Jag letade reda på min lilla spade och handskarna. Jag grävde sedna upp lite perenner, fingerborgsblomma, spansk näva och akleja, ett gäng penséer fich hänga med också. Fyllde min korg och så åkte vi iväg till kyrkogården och jag planterade planterna på mammas och pappas gravar. Nu hoppas jag plantorna tar sig så man inte behöver plantera igen...

Väl hemma igen fick det bli en lite promis med Oktawia. Hon rörde sig OK och hade inte lika ont vid manken idag. Känns bra. Efter promisen fick det bli hagen igen och jag fixade stallet - för det hade jag inte lyckats fått till tidigare. T och Lexi for till lägenheten så jag fick roa mig själv i stallet ;-).

Det var en skönt kväll och jag hade ingen större lust att behöva gå in i huset, men i morgon är det jobb så när pållarna blivit intagna för kvällen och fått sin kvällsmat så var det dags att gå in. Behöver komma isäng i vettig tid så man orkar upp i morgon bitti.

Så fotot på mina vackra tulpaner får avslutning för den här sköna försommardagen :-)



/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0