26/5 Lördag - höhämtning...

Vaknade upp till ytterligare en fantastisk dag - en varm dag dessutom... med tanke på nattens myckna regnande och åskväder så var det trevligt med sol. Det var nämligen dags att hämta resten av mitt parti bokat hö hos höbonden. Totalt hade jag kvar cirka 1500 kg hö och det vill man inte få regn på... Så vid 9.30 satte vi oss i bilen och började höhämtningen. Eftersom jag endast får in 500 kg hö i trailern så fick alltså åka 3 vändor....

Första och andra lasset hö lämpades av i stallet för att snabbt bli klar med höhämtningen. Efter 3:e vändan med bil och släp så hade det blivit bra vamrt och det fick bli kall tomatsoppa till lunch - smakade bra.

För att göra något annat en stund innan vi skulle hiva upp höt på höloftet så drog vi iväg till Marieberg en sväng. T shoppade lite filmer och vi kollade runt lite innan vi for hemåt igen.

Vi tillbringade sedan drygt 1,5 timme med att hiva upp höt på höloftet - det gick åt vatten under tiden för det var bra varmt. Men till sist så var alla balar på plats...




Efter slitet med att få upp höt tog jag itu med stallet, fixade mockningen, vatten och mat till pållarna. Lagom trött var det sedan dags för lite mat. En vacker kväll som denna så fick det bli grillat och mat ute i trädgården.

Sedvanlig könsuppdelning gäller ju vid grillning... T agerar grillmästare under tiden som jag fixade salladen, sås och kokade färspotatis... ;-)




Lite rosévin/öl fick det bli till maten också - grillad fläskkarré med tillbehör... smakade mycket bra :-)



Under kvällningen var M1 och P ute och motionerade pållan. M1 på Oktawia och P på min järnhäst. Oktawia hade skött sig bra verkade tämligen nöjd med motionspasset när de kom tillbaka :-)




Det var en skön kväll så skönt att kunna sitta ute i trädgården och njuta. Mina kissar är inte så intresserade utav att vara inne i huset för tillfället... Nalle han har ju sina utsiktsställen ;-) Gäller ju att hålla koll på stället...




Vid 21-snåret så fick det i alla fall bli soffhäng framför TV:n resten av kvällen - stor musuktävling på TV kollade vi på och det gick ju bra för Sverige ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0