27/5 Söndag - Bilmek...

Denna varma dag började lugnt. Frukost på balkongen och det var skönt att inte behöva stressa iväg någonstans. Vackert försommarväder verkade det bli idag också. Så småningom satte jag fart i alla fall. Fixade stallet i lugn och ro. Som sällskap hade jag stallkatten Elvis - betonggolvet är väl lagomt svalt och skönt i värmen...




När stallet var klart så åkte vi in en sväng till stan. Besökte Byggmax där jag kollade av var virke kostade. Både reglar till pållarnas blivande vindskydd, men även virke till vindskivor osv som behöver bytas på lagården. Vi åkte sedan till lägenheten och kollade till den. Passade på att käkade lunch när vi ändå var där också. Vi for tillbaka till Kartorp och T satte igång med dagens jobb. Operation bilmek... Han släpade fram svetsutrustningen och så låg han och svor under sin bil ett tag... ;-) men till sist så fick han ordning på sina rosthål på bilen.

Jag själv roade mig med operation sadelvård. Lagomt pyssel att utföra i skuggen en varm dag som denna. Båda sadlarna blev putsade. Plassade också på att plocka isär tränsen ordentligt och putsade rent de ordentligt. Lädervärd är trevlig syssla dagar som denna :-)



När T var klar med sin bil så tog han itu med min gamla bil. För inte så länge sedan så bytte vi avgassystem på bilen, men katalysator byttes ej. Nu har det visat sig att den inte är helt tät i en skarv mellan rör och katalysator. Så han försökte skruva isär skiten och lägga på lite tätningsmedel... Lite kladdgöra...




Tyvärr så hjälpte inte tätningsmassan... skarven läcker ändå. Alltså kommer jag få en tvåa vid veckans besiktning av bilen...

Under tiden som T grejade med min bil så lekte jag med grästrimmern. Det är inte klokt vad gräs växer :-O. Trimmade rent utmed husgrunden, runt  stallet och lite andra ställen. Eftersom det var himla varmt så hade jag på mig tajt, men gummistövlar. När jag var klar så såg jag ut som om jag badat i spenat... ;-)



Efter jobbet med grästrimmern så fick det bli lite innejobb och jag tog itu med att installer mitt nya modem som kommit. Det var inge svårt att installera modemet - bara jag väl hittat mina kontouppgifter från min internetopertör - det tog längst tid ;-). Men till sist så hade jag ett fungerade Internet och modem.

För övrigt så är den här årstiden som allt växer med enorm kraft, ena perennen efter den andra börjar blomma och vacker är det.

Myskmadran trivs hos mig....



Den dubbla mörkblåa aklejen blommar



Vackra tulpaner



Den vita dubbla aklejan är också vacker...



Men helt magisk är min stora syrenhäck - doftar helt underbart.



Det jag inte hunnit med alls är min örtagård - spansk körvel, citronmeliss, oregano, isop, kajp, malört, åbrådd, fransk dragon, lavendel, renfana m.m. gömmer sig land allt ogräs. Får nog bli en kraftinsats till hösten... har en hög med tegelstenar som jag tänkt använda som inramning och tramstenar...



I värmen hade stallkatten Elvis letat sig fram till kökstrappan - här låg han och lurade länge... bara en tidsfråga innan han vågar sin in i huset - om nu övriga katter tillåter ett dylikt tilltag ;-).



Vid 19-snåret kom M1 och P. Dags för Oktawias motionspass och idag fick det bli en tur till ridhuset. T och Lexi for vidare till lägenheten så Lillan fick följa med till ridhuset. Väl på plats så skrittade ekipaget fram ute innan vi förpassade oss till ridhuset.

M1 ställde lite högre krav på Oktawia idag än vad som gjorts tidigare i veckan. Det funkade bra och Oktawia var PIGG!!! Det är inte varje dag direkt ;-). Jobbade på riktigt bra och övningen med att minska och öka volt för att sedan byta varv - det gillade pålla och taggade till efter galoppjobbet - Kul.

Nöjd matte och nöjd pålla åkte sedan hemåt och jag var hemma strax efter 21-snåret. Pållan blev avsvampad och ompysslad innan kvällsmaten serverades.

Innan jag förpassade mig in i huset för kvällen så kollade jag till Prickan.

Tre små kattbebisar och nöjd mamma katt :-)



Detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0