30/4 Måndag - Valborg

Semester idag och alltså ytterligare en dag som jag kan lägga på att röja upp i trädgården :-). Som vanligt så blev det dock frukost och soffhäng en stund innan jag satte igång. T kvicknade också till liv så småningom och har idag pysslat med utejobb hela dagen.

Jag började med att fixa stallet och få allt klart där, även städning av sadelkammare blev det idag. T roade sig med att börja med jobbet att såga upp syrénträden som vi tog ner igår. När jag var klar med stallet så fick det bli lite kaffepaus i trädgården :-). Inspekterade mina rabatter och insåg att den stora halvmåneformade rabatten vid syrénhäcken inte var riktigt klar. Alltså fram med spade och min knäpall. Mer plantor som var på rymmen grävdes upp ur gräsmattan och planterades i rabatten. Klätterställningen i rabatten riktades upp och luktärtorna som legat i blöt ett tag planteras runt klätterställningen. Nu hoppas jag att de tar sig. Avslutade arbetet med att gå och hämta min älskade blåa glaskula - nu är i alla fall denna rabatten klar för den här gången :-)



Det blev dags för lite lunch - vi satt inne och käkade eftersom det inte var så jättevarmt så här mitt på dan. Efter lunchen så passade jag på att aktivera Bianca lite eftersom M1 var ute på en ridtur med Oktawia.

Bianca blev ordentligt borstad, vilken hon tyckte var skönt. Shettis som hon är, så är det mycket vinterpäls kvar... Sedan fick det bli en lite promis för Bianca. Ponnyn har kommit in i någon typ av "spökperiod" så hon reagerar på ALLT. T är farlig. Marken utanför stallet var jätteläskig, bilarna som stod på gårn' var hästätande monster. Verkligen dags att aktivera fröken med andra ord. Så det blev en promis ner till brevlådan och tillbaka = 600 meter ToR. Bianca dog bara nästan en gång... en vattenpöl var helt livsfarlig, men jag fick henne att i alla fall lukta på den ;-).

När vi var tillbaka på stallplanen så var det inte så farligt längre utan vi kunde vänta på M1 och Oktawia utanför stallet. Bianca var nöjd med att få stå och spana på omgivningen omväxlande försöka sitta i mattes knä :-).




När M1 och Oktawia var tillbaka och båda pållarna åter utsläppta i hagen så var det dags för en tur till stan. T hade försökt klippa lite gräs när jag pysslade med Bianca, men åkklipparen ville inte alls starta - tvärdöd var ordet. T upptäckte att det var dåligt med olja i klipparen - därav behovet att åka till stan. Alltså fick jag byte kläder och piffa till mig lite. Trädgårds-lodisen Lizzie var inte representabel för en tur till storstaden om man säger så ;-)

När jag piffat till mig så drog vi iväg till Bauhaus en sväng och vi shoppade olja till åkklipparen. Vi fortsatte sedan till lägenheten och kollade till den. Därefter var det full fart hemåt för kl 16 skulle hovis dyka upp och jag är ju tvungen att hinna få in pållarna i stallet och ge Oktawia lite Sedalin. Full rulle med andra ord ;-).

Hann i alla fall hem i sista sekunden men hann få i Oktawia Sedalinet så det skulle hinna verka tills det att hovis skulle dyka upp. Jag hann också få i mig lodiskläderna igen ;-)

Vid 16-snåret så kom alltså hovis och Oktawia blev verkad och omskodd. Damen skötte sig rätt bra, var lite bökig med sista frambenet, men dojjan kom på plats till sist. Bianca fick också träffa hovis och hennes små hovisar blev verkade. Under hovisbesöket så mekade T med åkklipparen - kom så långt att starmotorn gick runt, men den ville inte hoppa igång alls :-(. Får nog bli ett besök till gräsklippardoktorn...

När hovisbesöket var avklarat så var det dags för mat. T fixade igång grillen och det fick bli grllad kyckling. Alltså grillpremiär och vi kunde sitta ute och käka :-).

Mätta och belåtna så var det dags att ta itu med arbetet att plocka ner vinterhagen. Betesarrendet har blivit lite förändrat och den delen av marken ingår inte i det nya avtalet. Det tog en timme, men så var en ny sträckning av min hage fixad och den gamla nermonterad. I morgon så ska vi sätta upp staket utmed min tomtgräns eftersom jag inte vill ha besök varken av grannens hästar, men framför allt inte av deras hundar... alltså blir det rejält elstaket som hängnar in min tomt.

När nedmonteringen av vinterhagen var avklarad var det dags att elda upp stora rishögen som jag samlat ihop....

Vi trodde det skulle bli en rejäl brasa och det började bra :-)




Men brasan blev inte så stor...



Efter 20 minuter så slocknade den lilla brasan och roligare än så blev det inte ;-). Vi hade förberett oss på stora brasan, men ibland blir det inte som man tänkt sig... Vid 21-snåret så hade brasan slocknat och vi förpassade oss in i huset och kollade på CSI istället innan det var dags att gå ut och plocka in pållarna för kvällen.

Avslutade sedan denna dag med ytterligare lite soffhäng fram för TV och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0