6/5 Söndag - Kallt...

Det var finare väder idag, men kallt... Så efter utsläppet av pållarna fick det bli lite frukost i soffan och morgon-TV. Skönt att inte behöva stressa. Till sist så lockade solen och jag fixade iordning  mig själv och drog ut till stallet. Fixade stallfixet i lugn och ro. Var klar vid 11-snåret och då kom T och ville att vi skulle åka iväg till Marieberg en sväng. Eftersom det inte var så himla skönt ute - läs svinkallt - alltså bytte jag om och vi for iväg.

Först åkte vi iväg till Grizzly och kollade på lite akvariefiskar, men inga små firrar fick följa med hem. Vi spanade runt lite och jag hittade en liten rolig kattleksak som fick följa med hem, en boll och fjäder på ett snöre + pinne.

Som vanligt åkte vi också till Café Garden och käkade lite lunch, för min del blev det en räk- och laxpaj som smakade väldigt gott. T käkade en köttfärspaj.



Mätta och belåtna åkte vi vidare till Gallerian och det blev en vända in på Stadium och ett par nya t-shirts i funktionsmaterial fick följa med hem. Två för 99 kr - bra pris tycker jag :-). Det blev också en sväng till apoteket eftersom jag fått ett SMS som talade om att avmaskningsmedel till pållarna jag beställt nu fanns på plats. Lika bra att lösa ut det och så har jag medel hemma för resten av betessäsongen.

Vi gick en vända och spanade lite i de övriga butikerna - mest tid tog det inne på Cervera - mycket att titta på fanns det ;-).

När utflykten var avklarad så var det dags att fara hemåt igen. Vi hade hoppats att em skulle generera lite varmare väder, men nä! Det var fortfarande svinkallt ute och blåsigt. Bara att dra på sig rejätl med kläder och så sätta igång ute.

Jag tog itu med örtagården, tog bort torrt ris och rensade på maskrosor och kvickrötter. Har fortfarande mycket kvar och jag skulle verkligen behöva gräva om örtagården. Jag har en stor hög med stenar som ska placeras ut i örtagården som inramning - men när våren väl är på plats så växer ju örtagården så det knakar. Hinner inte alls med - som vanligt... Upptäckte också att min timjan frusit bort, även salvian har gått åt under vintern. Det som klarat sig bra däremot är spansk körvel, oregano och citrontimjan - och icke att förglömma... Linnés 1700-tals smultron!! Har en hel skog av dessa smultron.... Nästnästa helg får det nog bli en ordentlig arbetsinsats när det gäller örtagården... hoppas på bra väder alltså!

Förmodligen kommer det ha växt ännu mera då - både ogräs och örter ;-)



Under tiden som jag slet i örtagården så slet T med att byta vänster bilbälte på min bil. Förra året var det ju tillgrepp på min bil och någon har klippt alt skurit av halva mitt bilbälte. Händelsen är ju polisanmäld, finns inte så mycket som polisen kan göra. Dock ville de att jag skulle göra en polisanmälan - framför allt o det börjar hända mer konstiga saker. Bra med historiken då...

Det var lite trixit med bältesbytet. Trångt som sjutton att komma åt alla muttrar och T har rätt stora händer... Till sist var det gamla bältet borta och det nya monterades på plats...

Trångt igen alltså ;-)



Efter lite skruvande och slit och bara ett par stycken svordomar var det nya bältet (ett begangnat) på plats och funkade alltdeles utmärkt. Kändes jätteskönt då det faktiskt varit lite nojjigt att köra runt med det gamla saboterade bältet...

Gamla bältet - sparas nu tillsammans med polisanmälan...




När T var klar med bytet av bilbältet så åkte han och Lexi vidare till lägenheten. Jag gjorde en insats när det gäller Oktawias motion. Utnyttjade sista kvällssolen till ett tömkörningspass och det funkade bra. Var lagom klar med hästpysslet när det var dags för kvällsmaten. Så skönt att det inte är kolsvart så tidigt om kvällarna - upplever att jag hinner få mera gjort ;-)

Avslutade så denna dag med att skrämma katterna med den nya kattleksaken ;-). Det var bara Lisa som visade lite nyfikenhet, även om hon tyckte att den var bra skum... en boll OCH en fjäder och så en bjällra till på köpet. Skumt värre ;-)



Avslutade sedan kvällen med lite soffhäng framför TV:n och försökte kolla på filmen på TV4, men förstod inte vad den handlade om egentligen - knepig och seg - så nu får det räcka och jag tar en närmare titt på kudden istället.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0