19/10 Fredag - Tur till ridhuset....

Lyckades sluta lite tidigare idag och T kom och hämtade mig vid jobbet. Behövde alltså inte ta bussen hem idag. Regnet har fortsatt och vädret var allt annat än trevligt. Blött och gråtrist är ordet... Innan vi for hemåt så blev det ett besök vid Wiilysbutiken och jag shoppade hem förnödigheter till helgen och kommande veckan. Vi var inte ensamma i butiken, utan det kändes som om halva stan var på plats där samtidigt. Tills var vi klara och ute ur butiken, alltså full fart hemåt.
 
Väl hemma så behövde jag inte fixa någon kvällsmat. Jag hade varit ute och käkat på lunchen, och det blev mer mat än vad jag hade tänkt mig så magen stod i fyra hörn fortfarande så här framåt kvällningen. Det räckte gott och väl med ett äpple och kaffe. Under tiden som jag fikade så fixade jag iordning på Oriflamevarorna som kommit. Den här gången var det rätt stor order när jag packat klart hade jag ett helt gäng med små påsar som ska ut till sina ägare :-). Känns som om det är julafton varje gång som Oriflameleveransen kommer ;-).
 
Vid 17-snåret drog jag på mig ridkläderna och gav mig ut till stallet. Fixade med mockningen, vattenhinkar och pållarnas mat. Plockade in pållarna och det var faktiskt uppehåll... helt otroligt!
 
Jag fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset, och vid 18:15-snåret så var vi klara för avfärd. T följde med och Lillan fick följa med också. Väl framme vid ridhuset så var det tämligen lugnt, ridskolan höll en lektion och så kom det ett ponnyeipage också.
 
Cirka 40 minuter roade vi oss sedan i ridhuset. Oktawia kliver på rejält så långe hon får skritta på lång tygel. När man samlar upp henne lite så går det inte lika raskt framåt ;-). Dock var hon inge tjafsig i alla fall. Vi travade ungefär 10 min och det verkade göra damen gott. Till att börja med var hon stel som en planka och ville absolut inte böja sig i nacken alls. Till att börja med kändes det som om damen var helt stelopererad i vänster sida. Men till sist så slappnade hon av och var böjbar åt båda hållen utan att tappa stödet på bettet. Det får man vara nöjd med så här under igångsättningen.
 
Vi var hemma igen strax efter kl 19.30 och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Resten av kvällen fick pållarna sedan stå inne och fick lite hö att käka på tills det var dags att servera kvällsmaten. Jag plockade sedan undan alla prylar, T städade ur trailern och jag hann sedan in i huset och greja lite innan det var dags att gå ut en sista vända. Vid 21.30-snåret fick pållarna sin kvällsmat och jag själv avslutar nu fredagskvällen med lite soffhäng och TV-tittande. Så får jag se hur länge jag lyckas hålla mig vaken.... ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0