30/9 Söndag - städning....

Idag gick utsläppet lite lugnare till än igår ;-). Har tejpat silvertejp runt krokarna på hinkhandtaget, så nu hoppas jag Bianca inte fastnar igen. Hon står och kliar rumpan mot hinken, det är därför hon fastnat med svansen...
 
När pållarna blivit utsläppta och fått sin frukost, så fixade jag iordning min egen frukost och placerade mig i soffan och kollade på morgon-TV en stund. Skönt att inte behöva stressa och jag hade lite ont i huvudet, men det släppte som tur var.
 
Planen för dagen var annars att eventuellt åka in och kolla på dressyrtävlingarna på ÖFK under em, om jag hann... För ett annat projekt skulle av klaras först. Nämligen rensning och städning av källaren... Så efter att slappat i soffan en stund blev det till att sätta fart. Det var lite jobbigt för T, att slänga är inte hans grej och det jag benämde som SKRÄP tyckte han var PRYLAR. En viss skillnad där... ;-). Dock kan man inte spara på allt, och vissa saker funkar inte att sälja på loppis heller. Och dessutom var det bra mycket som var rent skräp, men när man inte ens kommer fram till frysen för golvet är belamrat med allsköns prylar/skräp - då är det knappt man vet vart man ska börja.
 
Började i alla fall med att plocka ihop det som verkligen var SKRÄP, gamla färgburkar, plastpåsar, tomma vinflaskor, trasig elektronik osv... Svårare blev det med sådana saker som T plockat med sig hem (sånt som andra personer SLÄNGT) - som T tyckt "bra-att-ha-saker". Sådan som vi verkligen aldrig kommer ha någon användning för och som faktiskt legat och skräpat i källaren i 18 år - det fick finna sig i att hamna på vår "skäphög" och ska fraktas iväg till återvinningscentralen så småningom.
 
När det började bli framkompligt i källaren så släpade T ner dammsugare och började dammsuga upp damm, grus, spindelväv, muslortar osv. Vi möblerade om på hyllorna och sorterade ordning på saft och sylt. Eftersom vi även slängt lite gamla prylar så fick vi upp alla tomburkar på hyllan. De stod tidigare på golvet... även de syltade kantarellerna från förra helgen fick plats på hyllan.
 
Röjningen av källaren tog hela dagen... men jag är nöjd över resultatet... :-). Lite pryttlar är kvar - sådant som T aboslut inte kunde göra sig av med ;-).
 
 
På detta golvet kunde man knappt ta sig fram tidigare, och så är det tom under trappan och runt vattenpumpeen numera, vilket inte syns på bilden.  
 
 
Så det blev inga dressyrtävlingar idag för mig. Kändes viktigare att få ordning i källaren. Däremot så blev det en tur till Marieberg när vi var klara. Vid 16-snåret drog vi iväg till XXL Vildmark och jag köpte mig ett par nya gummistövlar, ett par viking för 199 kr. Det var rea på dem och 199 kr är riktigt bra pris. Mina gamla gummistövar har börjat spricka i skaftet och den här årstiden så behövs det bra gummistövlar.
 
När shoppingen på XXL var avklarad så for vi vidare till Willys och shoppade lite mat till kommande veckan. Sedan var det dags att fara hemåt och fixa käka - lätt utsvultna var vi.
 
Väl hemma så fixade T iordning middagen under tiden som jag kom ihåg att fixa mina räkningar - inga problem med att göra slut på lönen alltså ;-). Till middag blev det lövbiff, potatis och gröna böner - helt OK dietmat ;-). Jag har nu gått på diet i 4 veckor och lyckats gå ner 8 kg i vikt. Känns jättebra och jag kör dietschemat en omgång till. Schemat är på 4 veckor och jag ska försöka köra det fram till december. Har ju rätt mycket övervikt som behöver jobbas bort ;-).
 
När vi käkat klart så var det dags att plocka in pållarna. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag förpassade mig ut till stallet. Inga problem att få in pållarna och det fick bli en stund med hästmys på hög nivå. Borstade Oktawia ordentligt och masserade med massagevanten. Det tyckte damen var så skönt att hon typ somnade ståendes. Massor av sommarpäls lossande... säkert skönt att bli av med. När jag var klar med Oktawia så var det Biancas tur. Bianca hade doppat sig i lera, dock hade det hunnit torka som tur var. Blev till att slita hårt med piggborsten och när jag väl fått bort leran så upptäckte jag att ponnyn var helt svettig inne i den tjocka pälsen - varm och blöt under magen. Inte undra på att fröken uppskattade sin pysselstund.
 
 
Nyputsade pållar fick sedan lite hö att tugga på och jag förpassade mig in i huset och fixade med disk och tvätt en stund innan det var dags att kvällsfodra de fyrbenta. Min egen kväll får nu avslutas med NCIS på 3:an och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0