5/10 Fredag - SOL....

Äntligen en dag med SOL :-D. Mitt dagen var jag ute på tjänsteärende och trampade runt på en av våra lånecyklar. Det var helt UNDERBART väder ute. Helt OK väder att vara ute och cykla i ;-). För övrigt så försvann dagen snabbt och eftersom det var så otroligt fint väder så passade jag på att flexa ut lite tididare. T kom och hämtade mig kl 15.30 och vi drog ut till Grizzly för att hämta en lysrörsramp. Vårt akvarium är ett Juwel Vision 260 som är 4.5 år gammalt. För 3 veckor sedan dog lysrörsrampen :-(. Efter lite efterforskande så var det Grizzly som kunde ta hem en ny till ett vettigt pris och idag hade rampen äntligen kommit.
 
Förutom rampen så passade jag på att shoppa lite nya växter också, 4 olika, eftersom befintliga växter mått lite dåligt av bristen på ljus.
 
Efter shoppingen på Grizzly for vi vidare till Willys och shoppade lite mat till helgen och så full fart hemåt. Väl hemma så käkade vi lite mat och så drog jag på mig ridkläderna. Här gäller det att utnyttja det fina vädret och pållarna blev insläppta i stallet. Planen för Oktawia idag var en lite uppsutten skrittur så hon blev iordningfixad för detta. Eftersom solen dock försvinner snabbt blev det till att dra på reflexer och reflexländtäcket på pållan. Nya pannlampan placerades även på ridhjälmen och strax innan 18.30 så gav vi oss av. T följde med på cykel och när vi skrittade iväg så fick han gå med cykeln. Oktawia rörde sig framåt i typ snigelfart... dessutom så höll det på att skymma och alltså var det mycket hålla span på. Däremot när vi vände för att skritta hemåt fick damen eld i baken och det blev typ "sken i skritt ;-). Under skrittpasset fick damen jobba på tygeln och öppna utmed väggrenen - lite måste man faktiskt anstränga sig även under en skrittur ;-). Sista sträckan hem fick jag tänka pannlampan, men det var mest för att bilister skulle upptäcka oss på behörigt avstånd. Fattar inte hur en del förare tänker... Ifall en älg hade gått på vägen tror jag de flesta bilister kör väldigt försiktigt, men en häst och ryttare på 600 kg - då är det bara att fräsa förbi så gruset yr :-O. Tack och lov finna det bilister som tar det lugnt också.
 
Vi var hemma igen vid 19-snåret och pållan verkade nöjd med sin skrittur. Pysslade om damen och så fick hon stå på stallgången och vänta under tiden som matte städade boxen. Det var tråkigt, men desto bättre när matte var klar med städningen - då fick man kliva in och käka lite hö ;-). Jag tog så itu med Biancas box, den går lite fortare att städa ;-). När jag mockat klart blev det en pysselstund även med Bianca. Fröken var full i lera så hon tyckte det var skönt att bli lite borstad.
 
T kom lagom ut i stallet när jag var klar med mockning och pållarna. Han klättrade upp på loftet och slängde ner hö åt mig. Innan jag förpassade mig in i huset en stund, fixade jag alltså iordning pållarnas mat för det närmaste dygnet.
 
När jag var klar i stallet tog vi itu med akvariet. Rampen låg på plats och det var dags att se över växterna. Rensade bort det som var dåligt och T som har långa armar, fick plantera ner de växter vi skulle ha i akvariet. Passade också på att skrapa bort lite alger och till sist var vi nöjda med resultatet. Firrarna simmade runt och verkade himla nöjda med att få ordning i sitt hem :-)
 
 
Nöjda med akvariet blev det soffan och Morden i midsomer för resten av kvällen. Var ute vid 22-snåret och kvällsmatade pållarna  men för övrigt så hände inte något mer den här dagen. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0