21/10 Söndag - Mera plugg...

Upp som vanligt och släppte ut pållarna i hagen och serverade dem frukosten. Helt otroligt nog så var det faktiskt uppehåll - knappt man trodde sina ögon med tanke på gårdagens hällregnande. Men, men någon gång måste ju regnet ta slut - kan man tycka i alla fall ;-).
 
Jag började fm lugnt. Frukost i soffan och så fixade jag iordning mig själv. M1 och P tog hand om pållans motioni form av uteritt. Som hade funkat bra och pållan visade på bra bjudning och till och med galoppen funkat bra. Förhoppningsvis så har septembervilan gjort nytta med andra ord...
 
Jag tillbringade fm med att städa lite i min garderob innan jag satte mig vid skrivbordet en stund och fundera över mina svar. Tänkte så det knakade och bläddrade runt bland föreläsningsmaterail, info från Internet och kursboken, men kunde inte komma på bättre svar eller formulera mig annorlunda. Totalt tankestopp hade jag i huvudet... dessutom var jag mest intresserad av att få reda på resultatet från FÖRRA inlämningsuppgiften. Vi skulle ha fått våra bedömningar i fredag, senast igår lördag. Fortfarande ingen bedömning... jag hade gärnat velat få reda på hur förra inlämningsuppgiften har gått. Så att jag vet ifall jag hamnat på rätt nivå i mina svar. Frustrationen över detta gjorde att jag inte kunde få till riktigt bra inspiration till att skriva ihop riktigt bra svar. Det är ju inte bra om det blir för krystat heller....
 
Mitt på dagen var jag i alla fall tvungen att gå ut och lufta mig lite, alltså drog jag på mig stallkläderna och gick ut i stallet. Att mocka ett par boxar är ett bra sätt att rensa hjärnan. Bestämde mig i alla fall för att jag inte kunde klämma nåt mer ur mitt hjärnkontor för tillfället, utan det fick vara bra med de svar jag knåpat ihop och jag hoppas att de räcker till ett G i alla fall...
 
När jag var klar med stallfixet så fixade jag lite lunch - man blir hungrig av fysisk arbete ;-). På em så ville T ut och lufta på sig så det blev en tur till Marieberg, vilket passade mig bra då jag behövde åka en sväng till Hööks. Behövde få hem lite förnödigheter och tänkte det kunde vara lämpligt med lite shopping som belöning efter ha slitit med mitt pluggande :-)
 
Vi drog iväg och vi kte till Hööks först. Jag behövde nya inspänningstygar, sadelsåpa, bensträckare och nåt typ av antibit då pållarna håller på och käkar upp väggarna i sina boxar.
 
Hittade vad jag behövde plus en jättefin kafferesemugg :-). Däremot hade de inga elitbrodd så det blev ett snabbt besök till Till Häst också där jag införskaffade elitbrodden. Hovis kommer i väggen och nu är det dags att brodda damen.
 
Sedan blev det en tur till Elgiganten och Mediamarkt - T's favoritaffärer - och han letade efter film och TV-spel som vanligt. Dock blev det inga köp för T idag. När vi kollat klart så for vi hemåt och det började bli dags att fixa lite mat.
 
Jag är i alla fall nöjd med dagens shopping :-)
 
 
Väl hemma så fixade vi ordning lite mat, stekt rostbiff, potatis och sallad. Smakade mums! Blev lite kaffe efter maten innan det var dags att förpassa sig ut till stallet en vända. T och Lexi for vidare till lägenheten. Jag serverade pållarna sitt em-hö och så bestämde jag för att ta en stund i sadelkammaren och utöva lite lädervård. Båda sadlarna och träns behövde få en omgång med sadelsåpa. Jag började med dressyrsadeln och under tiden som jag putsade på den så trodde jag att Lillan roade sig i trädgården. Dock brukar hon alltid komma och kolla av vad jag pysslar med emellanåt. Efter någon timme så tyckte jag det var konstigt att vovven inte tittade in i sadelkammaren.... visade sig att vovven var som bortblåst!!!
 
Ut och spanade runt i trädgården. Ropade som en galning - men ingen Lillan!
 
Ringde till T, men han kunde inte göra så mycket från lägenheten. Jag tog cykeln och åkte iväg för att se ifall jag kunde hitta vovven. Men ingen hund. Cyklade hem igen och tänkte hoppa in i bilen för att åka iväg och leta en sväng när T dök upp. Vi åkte in mot stan ifall Lillan fått för sig att springa efter hans bil när han for iväg till lägenheten. Dock började klockan närma sig 18 och mörkret föll fort. Jag börjde bli lite lätt desperat och det är inte helt lätt att försöka gissa till vart hunden tagit vägen. Totalt letade vi efter Lillan en timme och tänkte gå en sväng runt på gärderna för att se ifall vi såg till någon hund. Hon hade täcke med reflexer på sig och jag hade pannlampan på sig. När vi skulle ge oss ut på gärdet så upptäckte jag Lillan. Vovven skäller ju inte, men när jag stod och lös ut över gärdena så hörde jag ett litet försynt "gnorf" - där satt Lillan - på FEL sida staketet och i grannens hage. Hm... man kan ju verkligen fundera på vad lilla fröken sysslat med. Skönt att hon kom tillrätta i alla fall. T for iväg igen och Lillan fick gå in i huset. Jag fixade klart med putsen av hoppsadel och träns innan jag förpassade mig in i huset en sväng.
 
Jag satte mig en stund och gick igenom min inlämningsuppgift ytterligare en gång. Fortfarande tvärstopp i huvudet så jag skickade in uppgiften. Blir det inte godkänt så får jag väl göra en Rest då - Sista dagen för inlämning var idag så det fanns ingen återvände. Dessutom var jag helt mentalt slut efter äventyret med Lillan så att anstränga hjärnkontoret ytterligare funkade inte bra...
 
Istället fick det bli en date med strykjärnet och den stora högen med stryktvätt. Tvättmaskinen gick ju varm igår och idag hade jag rätt mycket kläder som behövde strykas. Inte den roligaste sysselsättningen, men nödvändig. Kändes bra när det var avklarat i alla fall och under tiden som jag strök kläder hade jag sällskap av lilla kattfröken Hedvik.
 
Hedvig har kommit på att akvariet är en bra utkiksplats och här hade hon full koll på vad matte pysslade med ;-)
 
 
Vid 21-snåret förpassade jag mig ut en sista vända och plockade in pållarna. Snabb koll av dem och så fick de sin kvällsmat innan jag förpassade mig in i huset. Min kväll får nu avslutas med lite soffhäng och TV innan jag intar horisontalläge.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0