11/9 Tisdag - En trevlig dag....

 Fint väder idag också, och ovanligt varmt för årstiden. Varmare än i somras ;-). På fm var det full rulle på jobbet. Jag hade verkligen häcken full eftersom det var vissa jobb som var tvungna att bli klara innan vi skulle iväg på vår personalsociala aktivitet. Vid 11.30 anslöt jag mig till mina arbetskamrater - men andan i halsen och totalt tokstressad. Skönt att tillbringa eftermiddagen med att bara vara och njuta av det trevliga vädret. Vi åkte iväg till Hampetorp där vi ställde bilarna och så tog vi färgan över till Vinön - det är lite som att åka utomlands ;-).
 
På väg....
 
 
 Vi hade en otroligt trevlig eftermiddag. Vi fick börja med att hämta ut cyklar och inte vilka cyklar som helst... det blev tandemcyklar :-) Jag har inte åkt tandemcykel sedan jag var barn och det var faktiskt jättekul och mitt arbetsgäng betedde sig ungefär som glada kvigor på grönbete ;-). Första stoppet blev gamla byskolan där vi käkade en himelsk god lunch - hjälmargös. Sedan kom en guid och vi fick en guidad cykeltur runt på ön och vi pausade vid norra delen av ön. Blev kaffe och chockladmuffin (ej för mig - åt ett äpple) och alla njöt av det vackra vädret innan det var dags att trampa tillbaka till cykeluthyraren och så förpassa sig till färjelägret igen.
 
Vi hade otrolig tur med vädret, lite blåsigt, men varmt och lite lagom med sol. Regnet mötte oss i stan när vi var tillbaka på jobbet vid 17-snåret. Trött och nöjd tog jag mig sedan hemåt.
 
Väl hemma så regnade det. T låg och slöade på soffan - fortfarande ont i magen. Käka a-fil och Losec....
 
Jag fixade lite mat  och så käkade vi. T och Lexi for sedan vidare till lägenheten och jag drog på mig stora oranga regnstället och tog itu med stallet. Det fullkomligt vräkte ner regn en stund, övergick sedan till mer normalt regn. Jag var klar med mocknig och hästarnas mat och vatten vid 18.30-snåret. Plockade så in pållarna - som såg mest ut som ett par träskmonster. Blöta och kalla pållar ville gärna komma in och de fick lite hö att tugga på för att få upp värmen. Det regnade värre än värst och eftersom jag var helt slut efter dagens övningar så fick pållarna softa i sina boxar.
 
Jag förpassade mig in i huset och den varma kaminen. Gick igenom fotomaterialet från dagen. Jag släppte ut kittisarna på övervåningen och de busade värre än värst. Smög mig upp med kameran och försökte fota busfröna, inte helt enkelt då de inte ville vara stilla. Men ett par bra bilder blev det ;-)
 
Tussanbebis, 7 veckor liten kille. Är kopia av mor sin, men mindre päls då mamma är långhårig.
 
 
Och så syster yster. Fortfarande mindre än sin bror, men äter och växer ordentligt. Busig som få ;-)
 


Resten av kvällen roade jag mig med att pyssla lite. På fredag slutar en arbetskamrat och h*n ska få liten presentpåse av mig. Presentpåsen är klar, inkl innehåll, men ett "lycka-till" kort fixade jag idag. Strax efter 21-snåret så var det dags att ge sig ut i regnet och mörkret igen. Rotade rätt på en ficklampa för att hitta fram till stallet. Lillan är ju så mörkrädd att hon inte springer före och tänder stallampan åt mig. Behöver ficklampan tills jag kommer fram till rörelsesensorn till lampan. Pållarna hade torkat upp och mådde bra. Kvällsmaten serverades och jag själv förpassade mig in i huset igen.
Nu blir det lite nyheter som får avsluta den här dagen - slut på trevligheterna för idag alltså :-)
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0