16/9 Söndag - Plugg...



Även denna dag var tänkt för studierna. Tog det dock lugnt på fm och efter att ha käka frukost så fick det bli stallet på fm. Skönt att slippa ha mockningen hängande över sig. När stallet var avklarat så fixade jag lite lunch och så tog jag itu med pluggandet. Eftersom jag behövde sitta i lugn och ro, så åkte T iväg till Marieberg. Han gillar ju att åka dit och nu kunde han gå i "sina" affärer i lugn och ro ;-).
 
Jag koncentrerade mig på att läsa igenom kapitlet som handlade om de 12 priniperna för att lyckas med Informationsäkerhet. Intressant, men kommer behöva läsa igen för att kunna förklara dessa med mina egna ord. Vilket är en av uppgifterna som är med på min inlämningsuppgift. Vet vad jag har att nästa helg också... ;-)
 
När jag suttit med pluggandet i ett par timmar så tyckte jag att det blev lite väl tyst i huset. Kittisarna som busat runt uppe på övervåningen hördes inte.... så jag var tvungen att smyga upp och kolla...
 
Kattfamiljen hade busat klart för tillfället och tog en liten paus.... ;-)
 
 
De är allt bra söta - kittisarna - mysigt att ligga i en stor pälshög :-)
 
 
 
Efter ett par timmar var så T tillbaka och det visade sig att han hade varit ute på en storshoppingrunda... Han hade bland annat varit iväg till Hööks och shoppat ett Back-on-track-täcke åt Lillan. Det ska tydligen vara bra vid ryggbesvär och det har ju Lillan pga artrosen i ländryggen. Nu när det börjar bli lite kyligare ute så har Lillan mer besvär, men förhoppningsvis så kan dett täcke hjälpa till att hålla värmen på ett bra sätt. Lillan blev i alla fall lycklig över att få ett täcke som han får ha på sig inomhus :-). Lillan älskar att ha täcke på sig - blir varmt och mysigt ;-). 
 
 
 
Det var dags att fixa lite mat och idag blev det lövbiff, grönsaker och potatis. Det blev lite kaffe på maten innan vi förpassade oss ut i trädgården en stund. Spanade in hur björnbären såg ut och det var ett gäng som hade mognat. Alltså fram med en bytta och så blev det avplockat. I alla fall ett kilo fick jag ihop. Bären kommer passa bra till sylt och kaka :-).
 
Vid 17-snåret så var det dags för pållans motion. M1 och P kom då och även idag så var det dags för en sväng in till ÖFK. Fast idag stod det löshoppning på schemat. Så vid 17.30-snåret var vi plats och byggde upp två små löshoppningshinder. Passet började sedan med att Oktawia fick trava och galopper genom banan, men utan bommar. Sedan byggdes hindren saktelika upp och damen fattade snabbt vad som förväntades av henne. Hon verkade i alla fall tycka att detta med löshoppning var lattjo lajbans och det var inga större fel på damens framåtbjudning - även om hon var smart nog att stå stilla när vi grejade med hindrena ;-)
 
Löshoppningsbanan bestod av ett litet upprättstående hinder....
 


Följs av ett liten trippelbarr...
 
 
Efter löshoppningen så fick pållan trava av sig runt i ridhuset. Hon la upp ett tämligen högt tempo och då kunde man faktiskt se att hon inte var helt klockren i svängarna just i vänster varv. Anledningen till att hon är så motig att rida?? Beslutade att damen ska skrittas en vecka och så får vi se hur hon rör sig nästa helg. Forfarande rörelsestörning då så får det bli ett besök hos veterinären. Kan ju vara att det hände något när hon trampade av sig framskon för några veckor sedan. Det är nämligen samma ben som visade att nåt inte är som det ska....
 
När vi var klara så fick pållan kliva in i trailern och vi kunde fara hemåt igen. Väl hemma så blev pållan ompysslad, och så lite hö att tugga på för de fick stå inne resten av kvällen.  Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Parkerade även den på sin plats. Jag förpassade mig in i huset när jag var klar i stallet. Tillbringade ett par timmar med att stryka kläder. Det har blivit dags att fixa iordning höst och vinterkläderna. Hade en ordentlig stor hög med kläder som behövdes strykas lite. Skönt att hänga in kläderna i garderoben när jag var klar. Vid 21.30 fick det bli sista vändan ut till stallet - Lillan kvällskissade under tiden som jag kvällsmatade pållarna.
 
Nu ska jag kolla klart på Beckfilmen på 4:an och detta får avsluta denna söndagkväll.
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0