17/9 Måndag - Mindre bra....

Eftersom vi igår upptäckte en liten rörelsestörning när Oktawia travade av sig efter löshoppningen, så ringde jag till ATG-kliniken idag för att få lite råd. Även om damen travade i ett överilat tempo, så kom det fram något som inte synts tidigare. Jag fick prata med en veterinär och självklart är det svårt att säga varken bu eller bä över telefonen. Vill man vara säker ska man ju åka in för en hältutredning. Men eftersom det var så himla lite som syntes så tyckte veterinären att jag kunde avvakta en vecka - dock ska pållan vila helt och hållet, och gå i liten hage. Inte skrittas, varken uppsuttet eller avsuttet. Jaha - det var ju mindre bra... men inte mycket att göra.... Ska ringa en annan veterinär i morgon för en "second opinion" just när det gäller ifall jag ska ställa av pållan helt. Men idag får hon ta det lugnt i alla fall. För säkerhets skull....
 
Arbtsdagen för övrigt försvann i full fart och vid 16.30 fick det vara bra för idag och jag for hemåt. Väl hemma så blev det lite mat innan det var dags att ta itu med kvällens sysslor. Lagom när jag skulle ge mig ut i stallet så kom T och Lexi, de hade varit ute i svampskogen en sväng, men idag så var inte svampskörden så stor. T följde med ut i stallet och under tiden som jag mockade och fixade hästarnas mat så berättade T om hur dagen varit. Han har fått börja på Vuxam och ska få hjälp med praktikplats och söka jobb. Han tyckte det verkade funka bra och det var bra handledare som han idag blivit intervjuad utav. Inte alls som konsultenten och enhetenschefen som tidigare hade hand om alla OSA. Man kan lugnt säga att de kapitalt misslyckats med sitt uppdrag.... Nu håller vi tummarna att detta funkar bättre.
 
Innan T och Lexi åkte vidare till lägenheten så fick jag hjälp med att skaka mattorna. Eftersom pållan ska vila så passade jag på att utnyttja kvällen till att städa huset istället. Det var nämligen också väldigt välbehövligt...
 
Jag har med andra ord varit riktigt effektivt under kvällen. När mattorna var skakade så dammade jag lite snabbt och dammsög hela huset. Ut en sväng till stallet och plockade in pållarna innan det blev allt för mörkt. Lite bortsning och massage på Oktawia, och en omgång borstning av Bianca. När detta var avklarat så gick jag in igen och jag hann fixa toaletter och handfaten, moppa golvet, vattna blommor, mata katter och hund, och så på med mattorna igen. Var lagom klar med allt inne när det var dags att gå ut till stallet för att kvällsmata pållarna. Även stallkatterna fick mat innan stallet släcktes för natten.
 
Vips var den här dagen avklarad och den kommer avslutas med en stunds soffhäng och CSI NY. Och detta får vara allt för idag.
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0