18/9 Tidsdag - En fin kväll....

Höstruggigt har det varit idag och det börjar vara lite väl mörkt när man ska kravla sig ur sängen på morgonen. Inget att be för - bara att sätta fart.
 
Idag fick pållarna vara ute i en mindre hagen. Oktawia tyckte det var väldigt skumt att grinden ut till sommarhagen helt plötsligt var stängd. Dock nöjde hon sig med att matte slängde ut en massa hö i hagen. Mat är bra ;-).
 
När jag kom till jobbet så kom jag faktiskt ihåg att rigna till min ordinarie veterinär för lite rådfrågning. Han har ju träffat Oktawia ett flertal gånger och visste precis vilken häst jag pratade om. Han tyckte att jag skulle låta pållan vila två veckor till. Dock ta kortare promisar (20-30 min) avsuttet under dessa två veckor. Behöver inte göra det varje dag, men några gånger så hon inte flippar ur helt. Om rörelsestörningen fortfarande finns kvar om två veckor så är det klinik som gäller. Men annars så ansåg han att OM det skulle vara nåt på gång så borde det läka ut på två veckor. Framför allt med tanke på att vi tagit det relativt lugnt med pållan under ett par veckor. Bara att hålla tummarna alltså.
 
Resten av arbetsdagen försvann snabbt och strax innan 17-snåret så var det full fart hemåt. Lagom när jag klev ut från jobbet så hade det börja hällregna och det verkligen hällde ner vatten från himlen. Som tur var hade jag paraply med mig, men blev blöt om fötterna eftersom det forsade så mycket vatten.
 
Regnmolnet höll sig över stan och under hemfärden så mattades regnet av och väl hemma så sken solen för fullt - men blött var det...
 
T var på plats och hade varit ute och plockat fallfrukt, men fått gå in pga regnet. Efter lite mat så var det ut igen. T fortsatte plocka fallfrukt och jag fixade stallet. Var klar vid 18-snåret och jag plockade in pållarna. Oktawia blev snabbt avborstad och så på med träns och snöre på kusen. T satte fast Lillan i ett snöre och så gav vi oss av på en liten promis. Oktawia uppförde sig bra och var tämligen avslappnad - skrittade taktmässigt och klev på ordentligt. Än så länge inga tecken på att hon börjar bli rastlös pga vilan...Var ute 30 min och vi hann hem igen innan det blev allt för mörkt. Masserade in arnika på Oktawias framben och på med stallbandage. Nu fick det räcka med utevistelse för idag och istället så serverades det hö i boxen.
 
T och Lexi for vidare till lägenheten och jag förpassade mig in i huset. Tillbringade resten av kvällen med att fixa matlåda till morgondagens lunch, kolla till Tussan och hennes kittisar. Gjorde rent alla sandlådor och matade övriga katter och vovven. Avslutade innepysslet med att plocka ur den rena disken ur diskmaskinen och pula i den smutsiga. Ordning och reda i köket blev det på köpet ;-). Strax innan kl 21 blev det sista vändan ut till stallet och pållarna fick sin kvällsmat och Lillan sin kvällsrutt i trädgården.
 
Nu får denna dag avslutas med ett avsnitt av Dr House på TV4. Och detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0