25/9 Tisdag - Gråruggig dag...

Regnet har hängt i luften hela dag, resultatet har varit att det varit mörkt och grått ute. Till på köpet har det varit svinkallt på våra kontor så när arbetsdagen var avklarad så var jag svinkall och lätt sönderfrusen. Därför var det himla skönt att komma hem till huset och båda kaminerna var i full gång. T var på plats och eldade för fullt :-). Eftersom luftvärmepumpen uppenbarligen klappat ihop så kommer det gå åt ved. Så efter att vi käkat och fikat var det full fart ut. Under tiden som jag lite snabbt, mockade båda boxarna så packade T började med plocka fram ved ur vedboden och när jag var klar med mockningen lastade vi skottkärran full och förpassade veden in i huset. Hela vedstället blev proppfullt och räcker väl ett tag i alla fall.
 
När veden var på plats så åkte T och Lexi vidare till lägenheten och jag fortsatte med stallpysslet. Fixade iordning hästarnas mat och vatten. Även stallkatterna blev ompysslade innan jag för passade mig in i huset.
 
Funderade lite på vad jag skulle sysselsätta mig med en gråtrist septembertisdag. Eftersom jag frusit idag och det obönhörligt går mot kallare tider, bestämde jag mig för att gå igenom säsongens skodon.
 
Fram med alla skor, kängor och stövlar från garderoben. Vår och sommarskorna åkte in i garderogen och så satte jag igång med att putsa kommande säsong skodon. Mockastövlarna fick dock klara sig med en omgång borsting med mockaborsten och sprayade med impregnering. Det tog en stund men jag är nöjd med resultatet.
 
Blanka fina skodon :-)
 
 
Det var också bra att gå igen skicket på skodonen, visade sig att jag behöver lämna in 2 par boots på omsulning och klackning. I annat fall kommer de inte hålla den här säsongen alternativt att jag blir blöt om fötterna ;-).
 
De skodon som ska användas inom snar framtid placeras på skohyllan i hallen. De skodonen som ska användas när vintern slår till blev palcerade i garderoben - och så får vi hoppas att det dröjer innan kylan slår till.
 
När jag var klar med skopysslet så var det dags att gå ut till stallet och plocka in pållarna. Ficklampan fick följa med ut för det var tämligen kolsvart ute. Pållarna ville i alla fall komma in och efter lite snabb koll av dem så serverades kvällsmaten. Jag och Lillan förpassade oss in i stugvärmen och soffan. Nu är det dr House på TV4 som får avsluta min kvälls. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0