26/9 Onsdag - mer regn...

Blött var det när jag släppte ut pållarna på morgonen så det måste har regnat rejält under natten. Det har regnat sporadiskt under dagen, men var uppehåll när jag åkte hem vid 16.30-snåret. Strax efter att jag kommit hem dök T och Lexi upp - de hade varit en vända i skogen, men T hade bara plockat en karl johansvamp. Han orkade inte plocka några mer trattisar ;-). Käkade lite mat och så ut till stallet för att göra kvällens stallfix. Mockade och fixade iordning allt i stallet för att därefter sätta igång med ett drygt arbete. Det behövs röjas upp i matkällaren... här samlas allsköns bråte och har gjort under flera år... Vi bar upp gamla tomflaskor och en massa halvtomma färgburkar plus en massa annat skräp. Glaset la T i bilen för att ta med till återvinningsstationen, övrigt skräp lades på min skräphög som ska vidare till Återvinningscentralen. Börjar bli dags att åka iväg en vända....
 
Det kändes som om vi bara skrapade på ytan när det gällde att rensa bort skräp från källaren. Efter att sprungit upp med bra mycket skräp i dryga timmen fick det räcka för idag. Det var jobbigt att springa upp och ner för källantrappan, och så skulle ju skräpet ut till skräphögen. Då blev man blöt för det hade börjat spöregna. Vi kom en liten bit på väg idag ialla fall. Får fortsätta någon annan dag. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag roade mig med aatt bland annat städa toan där kittisarna huserar när jag inte är hemma.
 
Kattungarna fick roa sig med att springa runt i huset och det har de gjort hela kvällen - komplett galna är det och  jag fattar inte hur mycket det kan busa. Någon gång borde de blir trötta, men icke!!!
 
När toan var städad så satte jag mig och fixade iordning ettiketter till burkarna med syltade kantareller - det tog en stund då jag stämplade små blommor på ettiketterna och skrev för hand vad det för innehåll. Nu ska vi bara städa klart i matkällaren så jag får plats med det fina lagret med syltade kanterellerna :-).
 
Vid 20.30 gav jag mig ut i spöregnet. Med ut fick en motsträvig Lillan följa med. Hon tyckte det var totalt onödigt att behöva gå ut - det regnade ju!! Men, men den lilla vovven behöver minsann ut och kvällspinka ;-). Det var i alla fall inga problem att få in pållarna. Mat ville de minsann ha ;-). Oktawia blev också av med sitt blöta täcke som hängdes på tork.
 
Pållarna fick sin kvällsmat och så var vi klara i stallet för idag. Lillan stod på trappan vid ytterdörren och väntade på att få bli insläppt. Hon vill minsann inte ut någe mer idag ;-).
 
Min kväll avslutas nu med ett avsnitt av efterlyst på 3:an och så får det nog bli lite nyheter på TV4 innan jag tar en närmare titt på kudden. Hur jag ska få tag på buskittisarna innan jag ska lägga mig - det är en annan femma ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0