2/9 Söndag - höstrugg...

Idag var det inte lika fint väder som igår... När jag släppte ut pållarna på morgonen så var det höstruggigt och blåste rejält. Riktigt skönt att få krypa ner i soffan och inta frukosten framför morgon-TV ;-). Efter att suttit och softat en stund så fixade jag iordning mig själv. Pallrade mig ut till sadelkammaren och kollade in mina fönster. Färgen hade torkat ordentligt och jag kunde roa mig med klickskrapan. Jag hade inte använt tejp som skydd mot glaset när jag målade, utan jag använder klickskrapa för att få bort överflödig färg. Stoppade i ett nytt blad i skrapan och det fungerade finfint.
 
Under tiden som jag skrapade färg, så städade T balkongen. Han lyfte upp trätrallen och sopade rent plåten från gamla löv... det fanns en del...
 
Men när det gäller huset så är nu 3 av 4 väggar färdigmålade med rödfärg. Hela västra sidan blev ju klar igår och så skönt att inte ha ett flammigt hus ;-)
 
 
 
Kvar att måla är östra sidan, men om det inte sker något mirakel med vädret får den sidan målas nästa år...
 
När det gäller takfönstret så blev rutorna ordentligt putsade och så placerade på sin plats. Äntligen är hela takkupan fixad, fönstrena är färdigkittade och färdigmålade. Vindskivor bytta och färdigmålade. Knutorna och snickerierna runt fönsret är också färdigmålat. Och väggarna är målade med rödfärg. Så skönt att få detta fixad då det har varit huset skamfläck de senaste 10 åren ;-)
 
 
När fönstrena var på plats så tog jag itu med fix av stallet. Mockade och gjorde klart med pållarnas mat och vatten. När detta var avklarat så var jag hungrig och det var dags att få i sig lite lunch.
 
Det var inte läge att sitta ute eftersom det var så gråruggigt så efter att käkat roade jag mig med lite innejobb. Tog rätt på högen med ren tvätt och tillhörande stryktvätt.... För en gång skull har jag inte sparat på stryktvätten, utan blev klar på någon timme. T roade sig med att kolla på en gammal film på TV.
 
När jag var klar med stryktvätten och köket var röjt efter matlagningen fanns det ingen återvända. Min kurs har dragit igång och det är alltså dags att gräva ner sig i lite kurslitteratur. Ska läsa IT och informationssäkerhet 7,5 hp. Den går på kvartsfart och på distans - gäller alltså att ha självdiciplin ;-).
 
En hög med utskriva föreläsningar och så kursboken - bara att sätta igång och se glad ut :-)
 
 

 Som sällskap på mitt kontor hade jag en utslagen Nalle i fönstret.... 
 
 
Och Lisa som knölat ner sig på den ledig plats som fanns kvar...
 
 
Tillbringade således ett par timmar på mitt kontor, studerandes ett intressant ämne. Till sist så var det dags att röra på sig lite. Behövde frisk luft och jag gick ut för att spana in mina björnbärsbuskar... De har blommat bra under sommaren och nu var det frågan ifall det fanns några mogna bär.... Jag fick gå tillbaka in i huset och hämta en stor bunke och T.
 
Mina björnbärsbuskar fullkomligt dignar av björnbär. Fanns rejält med mogna bär - och väldigt gott om brännässlor - det var därför jag behövde hjälp av T ;-).
 
När vi var klara så hade vi plockat av 2 liter björnbär och fortrarande är det säkert 3 gånger så mycket som finns kvar på buskarna :-). Bären sköljdes av och placerades i frysen i väntan på att resten ska mogna. Kommer bli fint till kommande sylttillverkning och baka kaka på :-).
 
 
När vi var klara med bärplockningen insåg vi att vi nog var rätt hungriga... eftersom både jag och T i morgon ska börja operation Banting och gå på diet - var det idag sista chansen att stoppa i sig något onyttigt... snabb slängde vi oss in i bilen och drog iväg till närmaste pizzerian i stan :-). Varsin quattro stagioni blev det och det smakade hur gott som helst ;-).
 
Hade precis hunnit hem och smaskat i oss pizzorna när klockan var runt 17-snåret och M1 och P dök upp. Dags för pållans motionspass för dagen. T och Lexi for därför vidare till lägenheten. Jag och Lillan åkte alltså in till ridhuset med pållan när hon var iordninggjord.
 
Dagens ridpass bestod av lite dressyrtrimmande. M1 värmde upp med ett varv i skritt runt SM-banan innan vi förpassade oss till ridhuset. Oktawia var för dagen inte så jättepigg på att dressyra och protesterade en del, även om hon jobbade på bra mellan varven. I galoppövningarna så tyckte M1 att pållans känns väldigt trött i bakkärran och vi funderar på ifall damen börjar bli trött i bakknäna. Det har ju varit mer samlande övningar senaste tiden och underlaget i nya ridhuset är lite tungt. Vi kom överens om att jag ska koncentera mig på att Oktawia får gå på lite hårdare underlag när det är "mina" riddagar. Så får vi se ifall det blir någon skillnad.
 
Var hemma igen vid strax efter 19-snåret och pållan blev omhändertagen. Blev placerad i sin box för resten av kvällen då det hällregnade ute. Lite hö serverades och jag plockade undan allt i stallet. När jag höll på med att plocka undan så hörde jag att det prasslade väldigt mycket från mitt "spånpåsförråd" - mycket riktigt... en lite pigge i farten...
 
 
Jag tror det är dags att bygga ett litet igelskottsbo då han höll på och bäddade runt bland mina påsar. Plastpåsarna kommer inte funka så bra som övervintringsbo för pigge ;-).
 
Fixade sedan klart med trailern, den mockades ur och parkerades på sin plats. Förpassade mig in i huset och jag hann sitta en stund med mitt föreläsningsmaterial innan det åter var dags att ta en sista vända ut i stallet.
 
Vid 21-snåret serverades alltså kvällsmaten till pållarna. Lillan fick en kvällsrunda i trädgården innan vi båda placerade oss i soffan och lite TV får så avsluta denna dag.
 
Så detta  var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0