9/9 Söndag - Höst....

Upp vid 8 och släppte ut pållarna. Det var endast 4 plusgrader ute och riktigt kylig klar luft. Jag älskar höstluften, men det innebär att det är dags att packa undan sommarkläder och sandalerna. Så efter att ha intagit frukost framför datorn, så fixade jag iordning mig själv och satte sedan fart.
 
Innan jag plockade fram höst och vinterkläderna så tänkte jag städa min garderob lite... visade sig att det var välbehövligt... rejält dammigt på golvet och jag behövde sortera bort en massa gamla Oriflamevaror. Hade en låda med rejält gammalt smink och det fick åka i soporna nu. Det var mer pryttlar inne i min garderob än vad jag kom ihåg så när jag fått rent i garderoben  så var såg mitt sovrum ut som ett bombnedslag istället ;-). Dammsög och moppade golvet inne i garderoben. Förpassade mig sedan ut i stallet - med fleecetröja och jacka på - och tog itu med stallfixet. T höll på och släpade fram åkklipparan och drog igång den och började klippa gräset. Jag reagerade på att det skramlade väldigt mycket från motorn och mycket riktigt. Det tog inte många minuter förrän jag hörde en smäll och så dog motorn.... någon typ av drivrem/kejda gick sönder i motorn... Typisk! Bara att lämna in till någon som kan fixa, men det får bli en senare fråga.
 
Jag fixade klart stallet och så svidade jag om till lite mer representabla kläder och vi for iväg till Grizzly ute i Marieberg för att shoppa ett lysrör till akvariet. Båda lysrören har ju pajat och lite ljus behöver ju firrarna ha. Så vid 12-snåret for vi iväg och det fick bli ett lysrör då de kostade 179 kr styck. När vi shoppat klart så var det full fart hemåt. När lysröret var på plats så funkade det fint. De var dags att fixa lite mat och det gjorde T under tiden som jag började bringa ordning bland mina kläder. Packade iordning i högar utifrån storlek och just för tillfället är det inte så mycket kläder som passar allt är för litet.... dieten är verkligen välbehövlig med andra ord... Gäller bara att vara tålmodig. Jag har i alla fall inte så himla ont i huvudet idag - tror att sockerabstinensen börjar ge sig.
 
Idag blev det ialla fall biff, potatis, gröna bönor och tomat som huvudmålet. Smakade himla bra och vi hann käka i lugn och ro innan M1 och P kom vid 15-snåret.
 
Så här fram på em var det ett strålande väder och det blev en tur in till ÖFK. T och Lexi for vidare till lägenheten. Lillan var tämligen nöjd över att få åka bil idag också ;-). Även idag så utfördes ridpasset utomhus och M1 höll till på slingan runt SM-banan, idag la de till nedsittning i trav. Pållan var lite seg, men såg tämligen nöjd ut med att få röra på sig.
 
Vi var hemma igen vid 16.30-snåret och när pållan blivit omhändertagen fick det bli hagen en stund till. Jag plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade de på sin plats. När jag var klar i stallet så förpassade jag mig in i huset, fixade lite lätt att käka och en mugg kaffe. Nu fanns det ingen återvändo längre. Även idag så behövde jag plugga. Bara att sätta igång. Idag var det dags att läsa kurslitteraturen - som är på engelska. Var ett tag sedan jag läste facklitteratur på engelska och jag fick snabbt plocka fram min stora engelsk-svenska ordboken ;-). Som tur är så tycker jag det är intressant med informationsäkerhet, så även om det tar längre tid att läsa en engelsk faktabok än en svensk. Tillbringade alltså resten av kvällen med att plugga. Gjorde bara ett kortare avbrott för att bära ut vatten till hästarnas balja i hagen vid 20-snåret. Passade då också på att plocka in pållarna. Höll på att mörkna på rätt ordentligt - märks verkligen att hösten är på intåg. Pluggade fram till kl 21 då jag förpassade mig ut en sista vända till stallet och gav pållarna sin kvällsmat.
 
Nu får det bli lite soffhäng resten av kvällen och slötitta lite på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0