13/4 Lördag - SNÖ!!!

Nog för att det var kallt och ruggigt i går - men att mötas av ett tjockt lager av snö i morse - det var inte rikigt vad jag hade tänkt mig...
 
Tyvärr var jag tvungen att klafsa ut i eländet för att släppa ut pållarna. De undrade också vad som hänt under natten....
 
Med följande utsikt från huset så känns det där med vår och premiärcykelturen rejält avlägsen...
 
 
Efter utsläppet av pållarna så hade jag ingen större lust att behöva ge mig ut igen och bestämde mig för att ta det lugnt under fm. Fixade iordning frukosten och förpassade mig till soffan och Nyhetsmorgon på TV4. Skönt med soffhäng så här en snöig lördagmorgon ;-).
 
När jag väl slöat klart så fixade jag iordning mig själv. Tog itu med lite stryktvätt och kom en bit på väg, även om jag har en hel del kvar. Har ju plockat fram alla vårkläder och de fräschas till innan de hängs in i garderoben. Med tanke på vädret så har jag inte känt någon panik dock ;-).
 
Jag roade mig med strykning i cirka en timme, sedan fick det räcka för idag. Drog på mig stallkläderna och drog ut till stallet för att fixa mockningen. Jag hade med mig Lexi ut och hon tyckte att det var jättekul att rusa fram och tillbaka i snömodden och den lera som bildades utanför stallet. Ni som har schäfer vet ju hur lortig en schäfer kan bli... Det är inte klokt hur mycket lera som kan fastna under en schäfermage ;-).
 
När mockningen var avklarad så fick pållarna sitt lunchhö och det var dags för oss tvåbenta att få mat också. Fixa lunchen gick snabbt eftersom det fanns kvar ungspannkaka sedan i torsdag - den smakade bra idag också :-).
 
Efter lunchen så drog jag och T in till stan. Först så kollade vi till lägenheten, sedan for vi iväg till Biltema där vi shoppade ett nytt lås till min cykel, även hjulreflexer och lite svart sprayfärg fick följa med hem. Vi for sedan vidare till Marieberg för T skulle till Hjula för att shoppa en fleecejacka som var superbillig. Som tur fanns det kvar en jacka i hans storlek. Vi passade på att gå en vända inne i gallerian och så shoppade jag ett par prylar på coopforum som jag glömde på Willys igår.
 
Vi var klara vid 15.30-snåret och vi drog vidare mot Kartorp. På vägen hem svängde vi förbi paketutlämningen där jag hämtade ut det senaste Oriflamepaketet. Väl hemma igen så blev det en kopp kaffe och så drog vi ut till sadelkammaren.
 
Nu vidtog del 4 i cykelförvandlingen. Dags att försöka montera ihop min cykel. Jag återanvänder cykelkorgen, stänkskärmar, kejdeskydd och min pakethållare. Det visade sig att just pakethållaren och hållarna till cykelkorgen behövde målas. Dessutom hade pakethållaren gått sönder på ett ställe, så T fick släpa fram svetsen och svetsa ihop med pakethållare. Därefter slipades prylarna, tvättades rent och spraymålades med svart färg. Under tiden som T sysslade med detta så gjorde jag rent vevlager, fettade in dessa, skruvade fast stänkskärmarna, monterade tillbaka sadeln, skruvad fast framhjulet och som avslutning hjälpte T till att skruva fast vevlager och tramporna. Det var så långt vi kom med min cykel idag. I morgon ska vi få bakhjul, kejda och växelhantag på plats. Förhoppningsvis så behövs det inge mer färg på pakethållaren  utan den kan också monteras på plats. Sedan hoppas jag på bättre väder så jag kan ut och provcykla ;-).
 
Vi förpassade oss in i huset och fixade lite kvällsmat. Det blev pestoböner med rökt kalkon och grönsaker. Mums! Vid 20:30-snåret var det ut till stallet igen och T slängde ner hö från höloftet. Höpåsarna fixades iordning och så plockade jag in pållarna, eller rättare sagt - det var två träskmonster som kom in ;-). Blöta täcken hängdes upp och jag kollade av pållarna innan de fick sin kvällsmat.
 
Resten av kvällen ska jag nu tillbringa med att titta på TV - en ny kriminalserie "En ung komissarie Morse" - eftersom jag gillar engelska kriminalserie får det bli detta på TV ikväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0