14/4 Söndag - Cykelpyssel del 4...

Idag var snön borta och det har varit lite varmare än i går. Dock blött och rejält religt ute.  Pållarna som går i liten hage, har det rejält geggigt och Oktawia tyckte inte om att gå ut i morse. Hon gillar inte när det är blött ute, och nu står hela hagen under vatten, men hon skjunker inte ner mer än till kronranden. Utan det är mer pållan som är lite fin i kanten än nåt annat ;-).
 
Jag tillbringade fm med att kolla på Nyhetsmorgon på TV4 och ta det lugnt. Passade på att spara över min hårddisk till en extern disk som jag har. Det var en tag sedan sist och lika bra att få det gjort. Hux flux så pajar väl datgorn och då är det för sent att göra någon back-up...
 
Förpassade mig ut till stallet vid 12.30-snåret och fixade mockningen och pållarnas mat. Under tiden som jag pysslade med stallfixet så bytte T däck på Hondan - bort med vinterdäcken och förhoppningsvis så blir det vår nu ;-).
 
Resten av em tillbringade vi i min sadelkammare och avslutade del 4 av min cykelförvandling. Dags att skruva på alla prylar igen och DET tog bra mycket längre tid än vad det tog att skruva bort alla prylar.
 
Det vi målat igår hade torkat ordentligt och vi började med att försöka montera ihop växeln på det nya bakhjulet. Vi slog våra kloka huvuden ihop och efter lite pysslande fram och tillbaka så satt bakhjulet på plats med det nya växelhandtaget. Att ställa in växeln tog dock sin lilla tid och så skruvade jag fast pakethållare, staget till cykelkorgen, nya låset osv. Vi höll på i totalt 6 timmar idag med avbrott för kvällsmat. Hårt slit med andra ord... ;-)
 
Avslutade cykelpysslet med att cyklar en liten runda runt huset. Ville inte ut och cykla på grusvägen pga att det är fruktansvärt lerigt och blött ute. Jag har ju inte lust att smutsa ner cykeln på en gång ;-).
 
Tyvärr så lyckades vi inte med att få loss det gamla vevlagret, och det är nog så att det behövs bytas. Det knakade rätt bra när jag trampade. I värsta fall så får jag lämna in cykeln till en cykeldoktor för att få det utbytt. T ska kolla om han inte kan hitta ett bättre verktyg för att få loss vevlagret. Det kan vara så att det är den återanvända kedjan som knakar, men vi tror att det är vevlagret.
 
För övrigt så är det både nytt och gammalt på cykeln - pakethållaren är lagad och ommålad, kedjeskyddet och stänkskärmarna fick vara som de är. Staget till cykelkorgen är ommålad, men själva cykelkorgen får hänga med ett tag till. Nytt på cykeln är ringklockan, låset, växelhandtaget och bakhjulet. Ramen är ommålad så cykeln är numera som ny :-)
 
 Fin - eller hur?
 
 
Så här såg cykeln ut innan omvandlingen - och ja, jag gillar blåmetallic ;-)
 
 
När cykelpysslet var avklarat så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag plockade in pållarna och tillbringade en stund med att borsta bort päls på pållarna. Båda damerna fick sig en omgång piggborste och mängder av päls lossnade. Nöjda pållar fick sedan sin kvällsmat och det fick bli stugvärmen för mig och Lillan.
 
Kvällen får nu avslutas med Marie Wern-filmen på TV4 - så roligare än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0