18/4 Torsdag - Sjukhusbesök...

Idag flexade jag ut lite tidigare. Slutade kl 15.30 och for hemåt. Väl hemma så var T på plats och hållit vovvarna sällskap. Han hade också fixat mat så jag kunde käka på en gång. Så ut till stallet och fixade stallpysslet i raketfart. Vid 17:15 var allt klart och det var dags att fara tillbaka till stan igen.
 
Idag skulle jag bli en erfarenhet rikare... kl 18:15 hade jag en tid på röntgen för MR av min hjärna. Jag fick för 3 år sedan diagnosen trigeminusneuralgi och gick på medicin 1 år. Har sedan klarat mig utan medicin drygt 1 år, men så har problemen börjat komma tillbaka. Jag är också tämligen ljudkänslig och får kraftiga smärtanfall av irriterande ljud - t ex skällande hundar...
 
Vid förnyad kontakt med neurologen för ett par månader sedan så fick jag en ny läkare. Denna läkare vill göra en rejält utredning där det alltså ingår en MR av min hjärna. Jag har gjort CT och angiografi och andra typer av sjukdomar har uteslutits, t ex tumör eller blödningar av olika slag.
 
Alltså var det full fart in till sjukhuset och röntgenavdelningen. T följde  med och körde mig eftersom jag inte visste hur jag skulle må efter undersökningen.
 
Jag fick komma in på röntgen på utsatt tid och så var det dags att placeras i röret.  Fick öronproppar och hörselkåpor med musik i. Även kontraktsvätska sprutades in i armen.
 
Jag har inte direkt någon fobi för trånga utrymmen, men att ligga stilla i denna maskin var faktiskt inte trevligt. Blundade under undersökningen för att slippa se hur trångt jag låg. Huvudet hölls fast med en hjälm och undersökningen tog cirka 30 minuter. En undersökning som också innebar fruktansvärt ljud från själva MR-maskinen och när undersökningen var avklarad så hade jag jätteont i huvudet och var helt yr. Fick sitta en stund på britsen innan jag kunde gå därifrån. Kändes riktigt bra att T följt med och agerade chaufför.
 
Vi var hemma igen vid 19:30-snåret och jag pustade ut en stund innan jag gav mig ut till stallet. Vid 20-snåret så var det dags att plocka in pållarna. Det har regnat rejält under dagen, nu på kvällen hade regnet avtagit och istället så blåste det storm. Att bo på landet för tillfället innebär lera, lera och åter lera... hundar, katter, hästar och vi tvåbenta blir helt leriga bara av att titta ut... Det var i alla fall inge svårt att plocka in pållarna, men borsta dem var ingen idé. Bianca hade precis rullat sig och var lerig så stor hon var. Oktawia var blöt och lerig om benen så hon får torka tills i morgon. Koll av kusarna och så serverades kvällsmaten. Även stallkatterna blev kollade och mat.
 
Nu ska jag själv förpassa mig till soffan för lite TV-tittande innan det är dags att inta sängläge. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0