20/4 Lördag - SOOOL....

 Vaknade upp till en fantastisk morgon och pållarna blev utsläppta utan täcka. Efter morgonbestyren i stallet fixade jag ordning frukost och intog denna framför morgon-TV. Tillbringade en stund med soffhäng och slöade innan jag kunde bestämma mig för vad jag skulle hitta på. Egentligen är huset i behov av en storstädning och framför allt behöver jag ta rätt på en enorm hög med stryktvätt. Dock så lockade ju det vackra vädret och att vara ute. Det är fortfoarande blött och lerigt så det är inte läge att börja rensa upp i rabatterna - det får vänta någon vecka till.
 
Efter lite funderande och tjat på att få fart på T blev det så att vi drog iväg till Marieberg mitt på dagen. Först och främst insåg jag att en ny sandlåda behöver inköpas. Nu när Kajsa bor inne på toan med sin bebis och lagt beslag på en sandlåda, så har de andra katterna visat sitt missnöje med att göra sina behov lite varstans... Det finns fler sandlådor, bådor på övervåningen och undervåningen - verkar inte räcka.
 
På Hjula finns det sandlådor med huv för 159 kr så en sådan inhandlades och så fortsatte vi till Elgiganten där T shoppade några filmer (som vanligt...). Innan vi fortsatte så fick det bli lite lunch på Café Garden där T käkade en sallad och jag intog en bakad potatis med tonfiskröra. Mätta och belåtna for vi vidare till Blomsterlandet - dags att piffa till lite hemma i trädgården :-)
 
På Blomsterlandet var det fullt ös, det var många som tänkte samma sak som jag ;-). Fanns massor med trevliga saker att titta på, men jag shoppade blommor till fönsterblomlådorna. Eftersom jag älskar penséer och det är dessa små söta blommor som funkar när det finns risk för frost - så inriktigade jag mig på att frossa i penséer :-)
 
Även nya utekrukor fick följa med hem. En fin blå kruka som stått vid kökstrappan har tyvärr frusit sönder under  vinter och jag ville helst ha tag på en i samma färg. Det fanns tyvärr inte - och i stället fick det bli ett 3-pack med mörkblå glasyr :-).
 
Fullpackad med blommor, jord och krukor for vi sedan hemåt och väl hemma bytte jag om och gick ut för att ta itu med planteringen.
 
Så här fram på tidig em så var det riktigt varmt och skönt ute. Något som syntes då Oktawia för första gången låg ner och vilade. Äntligen har det blivit torrt nog i hagen så det passar damen att ligga ner ;-)
 
 
Att vara svart häst i värmen blir ju lite extra varmt ;-)
 
Efter en stund så tyckte Oktawia att det var dags att rulla sig lite och framför allt gnugga in ordentligt med jord på ryggen...  Om det är något den här hästen kan, så är det att ligga på rygg och gnugga runt - ungefär som en hund...
 
Gäller att gnugga ordentligt....
 
 
 
Om man vevar ordentligt med benen så kan man gnugga lite ordentligt....
 
 
Pållarna fick roa sig själva i hagen och jag tog itu med planteringen... Leta rätt på alla blomlådorna - totalt är det 7 stycken, 5 långa och 2 korta. Jag hade shoppat lite blandade färger av penséer och dessa fördelades i lådorna
 
Penséefrosseri :-)
 
 
Jag hade shoppat 50 st penséer och det räckte till blomlådorna och en urna - så tacksamt med lite blommor för att piffa upp huset med :-)
 
 
Blomlådorna hängdes upp i sina hållare under fönstrena och urnan placerades vid kökstrappan. Trevligt välkomnande!
 
 
När planterandet, utplacerandet av blommorna och vattning av dess så var det dags för paus. Det blev alltså en fikapaus med kaffe och wienerbröd ute i solen. Det blåste lite, men vi satte oss i lä och då var dert hur varmt och skönt som helst :-). Efter välbehövlig vilopaus var det dags att ta itu med stallet. Alltså fixade jag mockningen, hästarnas mat och vatten. På med nytt strö i boxarna och så noggran sopning av stallet. Under tiden som jag fixade stallet höll T på och grejade ute. Det hade börjat torka upp lite på gräsmattan så han hade roat sig med att plocka upp hundbajs och börjat kratta lite mossa och gamla lövhögar som var kvar sedan i höstas. Så när jag var klar i stallet tog jag med mig dyngkärran och grepet för att hjälpa till. De blöta lövhögarna togs upp och lite mossa fick även följa med.
 
Vid 18-snåret fick det vara bra med utejobbet och det var dags att fixa lite käk. Både jag och T var hungriga och vi fixade iordning en makrillssallad - smakade bra. Mätt och belåten gav jag mig ut igen. Solen sken fortfarande, men T ville inte greja något mer ute. Så jag förpassade mig till sadelkammaren där jag tog itu med välbehövig lädervård.
 
Under 1,5 timmes tid roade jag mig med att göra rent och smörja in båda Oktawias sadlar och 3 träns, även sadelgjordar och lädergrimman fick sin en omgång. Äntligen luktar det läder och sadelsåpa i min sadelkammare, som omväxling till mitt cykelpysslande ;-)
 
När jag var klar med lädervården var det dags att plocka in pållarna. Båda damerna såg ut som ett par dammhögar. Alltså fick det bli en omgång med borsten. Oktawia blev bara gråare och gråare för varje drag med borsten. Jorddammet är ju helt hopplöst att få bort. Nåja, det lossnade päls i alla fall och hon verkade nöjd med pysselstunden. Även Bianca blev ordentligt borstad, vilket hon tyckte var skönt - som vanligt. Hon blev däremot blank och fin, men den otacksamma ponnyn tackade för borstningen genom att rulla sig i boxen direkt efter pysselstunden ;-).
 
Avslutade stallpysslet med att ge pållarna sin kvällsmat och så förpassade jag mig in i huset. Resten av kvällen ska nu tillbringas i soffan och kolla på det engelska kriminaldramat "Ung kommissarie Morse" och roligare än så här blir det inte idag.
 
Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0