2/4 Tisdag - Och så drar det igång igen...

Min mage levde fortfarande rövare, men kände mig rätt OK när jag klev upp. Dock lite matt i benen så för att ta det säkra för det osäkra åkte jag bil till jobbet. Ifall jag inte skulle klara av att jobba hela dagen, så är det skönt att kunna ta sig hem när det behövs och inte vänta på när det går en passande buss. De går nämligen inte allt för ofta under dagen. Det gick i alla fall bra att jobba, även om jag levde på proviva blåbär hela dagen. Jag mådde inte illa men man kan ju lugnt säga att jag hade IBS från helvetet. Hade dock hur mycket som helst att göra på jobbet så jag blev kvar hela dagen. Stämplade ut strax efter 16-snåret och for hemåt. Strax efter att jag kommit hem så dök T upp. Och han hjälpte mig att fixa pållarnas käk under tiden som jag fixade med mockningen. Vid 18.30-snåret plockade T in pållarna och jag hann vila en stund innan M1 och P skulle komma vid 19-snåret.
 
Dock blev det inte så mycket till vila... precis som jag misstänkte så nu när det börjar bli varmare ute och fint väder - så drar det igång igen. Hundar som står och skäller mot mitt hus så fort jag rör på mig. Jag väntade ett tag för att se ifall de skulle sluta, men efter dryga kvarten så gick jag och kollade. Näe då - de satt där på sin kulle och spanade intensivt mot mitt hus och skällde konstant, och ingen sa åt dem. Som handläggaren på miljökontoret tyckte vi skulle göra - så gjorde vi. Fram med videokamera och så videofilmade jag som dokumentation. Fotade även med mobilen - jag står vid min husknut...
 
 
Vad jag vet så stod hundarna och skällde i minst en timme, för sedan åkte vi in till ridhuset med pållan. Om de stod kvar och skällde efter att vi åkt, det har jag ingen aning om - men det skulle inte förvåna mig. Hade jag varit kvar hemma så hade alla gånger fortsatt att skälla. Det göra de så länge de inte blir tillsagda.
 
Det är  helt sjukt! Det spelar fan ingen roll vilka hundar grannen har - stå och skälla mot mitt hus det är tydligen ett beteende som ägarna uppmuntrar - i alla fall så struntar de att göra något åt det. Nu är blir det bara till att kavla upp ärmarna och dokumentera alla störningar och rapportera till Miljökontoret.
 
Inte fortsatte resten av kvällen speciellt bra heller. Som vanligt tog jag en promis med Lillan under tiden som M1 värmde upp. När jag kom tillbaka till ridhuset så berättade P att de tyckte att Oktawia inte rörde sig som hon brukar. Kort i steget och ovilllig att röra sig framåt. Det syntes inte något direkt när M1 red, men när vi blev själva i ridhuset så plockade vi av Oktawia sadeln och lät henne springa lös i ridhuset. Visade sig att pållan absolut inte var ren! Om det så är fram eller bak hon är oren på det var inte lätt att se. Det stod i alla fall utom tvivel att pållan är halt! Jaha - så var det med det! Eftersom hon knappt är ordentligt igångsatt efter sträckningen i slutet av tidigare är i vintras. Hon stod ju hela februari - så är det uppenbarligen något som inte gått över med vila. Dags för utredning! Bara att ringa kliniken i morgon bitti och boka tid för att reda ut vad problemet är.
 
Bara att stoppa in pållan i trailern och fara hemåt. Inte riktigt vad jag väntat mig - hon rörde sig helt OK och hade till och med bra bjudning i söndags. Men som sagt - hagen är veterinärens bästa vän... Har ju ingen aning om vad hästen hittar på när jag är på jobbet.
 
Väl hemma blev pållan omhändertagen som vanligt och sedvanliga stallsysslor vidtog innan jag och Lillan förpassade oss till huset. Nu får det bli lite nyheter på TV innan jag själv intar sängläge.
 
Roligare än så här blev det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0