13/8 Tisdag - Hemmakväll...

 Idag fick det bli en lugn hemma kväll. Efter en hektisk dag på kontoret så behövde jag det :-). Jag var hemma vid 17-snåret och det var strålande väder. Äntligen kunde jag sitta ute och käka, men först fick pållarna sitt em-hö. Sedan fixade jag ordning mitt käk, släpade ut trädgårdsdynor och en filt eftersom placeringen av trädgårdsmöblerna genererar eftermiddagsskugga.
 
Under tiden som jag käkade passade jag på att slösurfa lite. Under tiden låg Lillan och njöt på en solfläck och knät hade jag en kelsjuk Tussan. Vid 18-snåret kom T och Lexi. De hade varit ute i skogen en stund, så Lexi låg och sov i bilen - hon var en trött liten vovve. Nu när vi var två som att i trädgårdsmöblerna och ville självklart Lillan vara med oss. Då visade det sig att efter en stund i skuggan, frös vovven så hon skakade tänder. Det blev till att hämta ett tunt täcke åt Lillan - det hjälpte - men är det höst nu...
 
Eller är vovven bara en fryslort?
 
 
 
T hade i alla fall hittat lite svamp idag också. Förutom några kantarelle hade han även plockat denna konstiga svamp...
 
Det är en blomkålssvamp - en delikattessvamp - och enligt T "jättegod - men ett skit att rensa" ;-)
 
 
Efter en stunds trädgårdshäng for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag tog itu med stallsysslorna, mockade, på med nytt strö, fixade vatten, gjorde iordning höpåsar. När detta jobb var avklarat var det dags för kattpyssel. Alla sandlådor gjordes rent och även deras mat- och vattenskålar fylldes på. Självklart lite kattgos också ;-).
 
När jag var klar så hade klockan hunnit bli rätt mycket, närmare bestämt fram emåt 20-snåret. Innan det var dags att plocka in pållarna för kvällen tog jag itu med högen av stryktvätt - en timme senare var jag klar och all stryktvätt färdigt - skönt :-)
 
Ut till stallet en sista vända. Plockade in Bianca och kände igenom henne. Ingen förhöjd puls i kotorna - verkar som om den i helgen avslutade medicinkuren har hjälpt :-D. Även Oktawia blev visiterad när hon kom in i stallet. Allt bra och hon var mest intresserad av MATEN ;-).
 
Allt klart för idag och min kväll får avslutas med lite nyheter på TV 4 innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0