6/8 Tisdag - Tur till ridhuset...

Idag var det dags för en tur till ridhuset för mig och pållan. Efter en extremt varm och svettig dag på jobbet var det skönt att komma ut. Det hade åskat under eftermiddagen, men trots detta var det varmt och kvavt.
 
När jag kom hem så var jag för trött och varm för att orka ställa mig vid spisen, det fick bli fil med müsli och ett par knäckemackor till middag - smakade bra det också. Satt ute och käkade, vilket var skönt efter dagen på kontoret ;-).
 
Lagom när jag käkat klart så kom T och Lexi. T hade shoppat en pryl på Jula som mäter elen i kopplingen till draget. Kontaktet på trailern funkade OK, visade inget speciellt på min bil heller. Men vi får inte vänster blinkers att funka på min trailer när den är kopplad på min bil... trött jag blir... *suck*. Funkar utmärkt när trailern är kopplad till T's bil...
 
Jag satte lite fart. Ytterligare åska var på väg och jag ville bli klar i stallet och få in pållarna INNAN regnet kom. T hjälpte mig att fylla på vatten till pållarna. Och jag satte igång med mockningen. Jag hann klart med Biancas box och halvvägs med Oktawias box när hällregnet drog in. På med en regnjacka och snabbt hämtade jag in pållarna. Jag blev blöt om benen för jackan slutar på halva låren...
 
Oktawia fick stå på stallgången under tiden som jag mockade klart. Den kraftiga regnskuren var i alla fall snabbt övergående, även om det fortfarande åskade. Jag passade på att bära ut sadeln till bilen när det var uppehåll och fixade sedan iordning Oktawia för ett litet skrittpass i ridhuset. Strax innan 19:30 var jag klar och pållan klev snällt in i trailern och vi for iväg. T följde med för att ta hand om vovvarna under tiden som jag satt till häst.
 
När vi kom till ridhuset så var det några ekipage i ridhuset då ridskolan har ridläger den här veckan. Oktawia har inte sett några hästkompisar på detta sättet sedan början av april. I vanliga fall så brukar damen vara urstressad när hon vilat några månader... Men vi klev in i ridhuset och Oktawia verkade nöjd med att vara på plats. Tittade inte så mycket på de andra hästarna, utan uppförde sig riktigt civiliserat :-)
 
 
För vår del betydde ridlägret att vi hade bara privatdelen att vistas på under vårt skrittpass. Vi var själva där så det var inte det minsta trängsel. Dock blir Oktawia lite segare när vi har lilla banan att röra oss på, men klev på rätt bra ändå - för att vara Oktawia ;-). Idag blev det uppsutten skritt 25 min. Började 10 min med skritt på lång tygel, sedan fick damen finna sig i att matte plockade upp tyglarna och krävde att pållan skulle gå i liiite mer samlad form. Det tyckte Oktawia kanske var lite onödigt och jag hörde att det kom ett par ilskna svansviftningar... ;-) Även idag så uppskattade damen att få skritta på diagonalerna så det utnyttjade vi. Det fick bli lite övningar i skänkelvikning - de ska ju vara lösgörande - vilket behövs. När vi skrittade utmed långsidorna fick damen finna sig i att matte krävde ställning i pållans nacke växelvis höger och vänster. En övning som inte är så svår - egentligen - men det tar alltid ett gäng skrittsteg innan damen accepterar ställningen. Stretade emot till att börja med, för att sedan slappna av och "gå fint".
 
Matte nöjd med ridpasset och det fick bli 5 min avsutten skritt innan det var dags att lämna ridhuset. Utanför ridhuset blev vi ståendes en stund. Pållan ställde sig för att glo på omgivningen - och det ville hon göra en lååång stund...
 
Gäller att spana ordentligt ;-)
 
 
När Oktawia spanat klart så gick det bra att snällt kliva in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma  lastade vi ur och pållan blev omhändertagen. Passet var inte ansträngande så hon var inte svettig, men hon har börjat fälla sommarpälsen! Matte får alltså borsta ;-). När hästpysslet var avklarat så serverades kvällshöt till pållarna. Jag plockade in utrustningen, mockade ur trailern och Biancas sjukhage. Gosade sedan med kittisarna och såg till att de fick mat, vatten och rengjord sandlåda.
 
Var klar med allting strax efter kl 21 - och nu får det bli lite soffhäng innan jag intar sängen. Eller det får nog bli duschen först... håller på och flyter bort!
 
Roligare än så här blev det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0