10/2 Söndag - Afternoon teaparty...

Idag var det dags för lite trevligheter igen - alltså äta gott :-). Så när pållarna blivit utsläppta i hagen och serverade sin frukost. Intog jag min egen frukost framför morgon-TV, men det blev ingen lång stund med soffhäng. Istället satte jag fart och fixade iordning mig själv. Förpassade mig ut till stallet och fixade stallfixet så jag fick det gjort eftersom resten av dagen skulle vara fullspäckad...
 
När jag var klar i stallet så full fart in i huset och började med förberedelserna för eftermiddagen. Kl 14.00 väntade jag gäster till eftermiddagens Afternoon teaparty i Kartorp :-).
 
Jag började med att fixa klart clotted cream som jag lät sjuda igår. Fortsatte sedan med att fixa iordning sandwicharna, en variant med gurka och en variant med mangochutneymajonäs - och den var ingen lek att fixa iordning - och kalkon. Sandwicharna plastades in och placerades i kylskåpet.
 
Började med dukningen och strök först linneduken - under kamp med lilla Hedvig som hängde i duken samtidigt. Den lilla kattfröken trodde sedan att matsalsbordet var hennes privata racerbana och duken åkte ner 3 gånger *suck*. Till sist åkte katten in i kattrummet och jag vågade ställa fram porslinet  ;-)
 
Våningskakfaten plockades fram och godsakerna placerades ut. Och jag var lagom klar med allt utom sconsen när gänget dök upp. Sconsen ska ju serveras varma så det var ingen fara...
 
Så vid 14-snåret kom mina förväntansfulla gäster - och detta är vad som väntade KN, ICL och SJL.... :-)
 
 Inte illa va!
 
 
Gurksandwichar och Kalkonsandwicharna - den snygga kaktången får pryda läckerheterna :-). Det fina våningsfatet fick jag i födelsedagspresent av KN förra året :-)
 
 
Det senaste shoppade våningsfatet fick ståta med godsakerna, björnbärsgrottor, tarteletter med lemon curd och blåbär, på understa fatet är det flapjacks.
 
 
Inget teaparty utan engelska scones (bakgrunden), hemmagjord lemoncur, björnbärssylt, citronmarmelad och apelsinmarmelad.
 
 
Förutom dessa godsaker så fanns det också clotted cream, smör och präsost. Behövde alltså inte oroa mig för att någon skulle gå hungrig från bordet  ;-).
 
Tjejerna fick välja vilket te det ville ha och under tiden som jag kokade vatten så charmade Tussan hela gänget och jag tror allihopa fick bra bilder på damen ;-)
 
 
 
Mina snälla vänner hade med sig fantastiska tulpaner och ett jättegulligt kort :-).
 
 
Alla lät sig väl smaka och vi pimplade mänger med te ;-). Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och teapartyt blev lyckat så detta ska jag göra om vid något mer tillfälle :-D. Det var också jättekul att jag lyckades hitta en dag som alla hade tid att komma ut hälsa på. Jag har ju varit tämligen osocial sedan i höstas eftersom jag pluggat på all ledig tid jag haft. Vid 17:30-snåret var det dags för sällskapet att röra sig hemåt och jag förpassade mig ut och matade pållarna. När jag ändå var ute så passade jag på att fixa iordning pållarnas mat.
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Tvättade ett par maskiner. Fixade undan all disk och så satt jag och slösurfade en stund under tiden som jag kollade på TV. Vid 20:30 blev det en sista vända ut till stallet och kvällrastning av Lillan. Pållarna kom snällt in när de förstod att det vankades mat och efter genomgång av hästar och matning av stallkatter förpassade jag mig in i huset igen. Nu får det bli lite TV som avslutar denna söndag innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0