2/2 Lördag - Hemmapyssel...

Idag har jag varit hemma och småpysslat lite. Började dagen som vanligt med att släppa ut pållarna och serverad dem frukost i hagen. Förpassade mig sedan in i huset och fixade frukost. Dags att börja denna lördag lite lugnt med soffhäng framför morgon-TV med frukosten. Jag hann inte njuta av lugnet i många minuter innan jag hörde ett rejält brak från badrummet.... bara att kravla fram ur filtarna och gå och kolla... Det var Hedvig som hade gått bärsäkrargång och rivit ner blommor ur badrumsfönstret! Dessutom hade den lilla damen haft fräckheten att leva rövare bland gjord och blommor.... *suck* bara att ta rätt på eländet och så förpassa sig till soffan igen.
 
När jag väl fixat iordning mig själv så var det dags att göra ett nytt försök med att koka lite apelsinmarmelad. Bara att sätta igång med att skicka och så koka apelsiner och vatten i en timme... 
 
 
 
Under tiden som apelsinerna kokade på spisen så passade vi på att käka lite lunch och jag hann också dra en vända ut till stallet och få mockningen gjord under denna timme.
 
När marmeladmassan kokat en timme så var det i med socker och så koka en kvart till. Passade denna gången marmeladmassan nog och lyckades med att INTE bränna vid. Efter en kvart gjorde jag marmeladprovet och marmeladen var färdigkokt. Burkar hade jag diskat sedan tidigare och var nu steriliserade i ugnen. När marmeladen var upphälld så var resultatet av dagens marmeladkokning 8 burkar apelsinmarmelad :-)
 
 
När marmeladkokningen var avklarad var det dags att gå ut i det vackra vädret - ett par minusgrader och strålande sol. På med kläder och jag hämtade in pållarna. Oktawia fick ett träns på sig och vi tog en promis i sällskap med T och Lillan. Oktawia var lite taggad till att börja med - bra för damens mentala status att få se lite andra omgivningar än sin hage så här i dagsljus ;-). För övrigt gick promenaden bra och jag passade på att utöva lite ledarskapsövningar unden för övrigt rätt kravlösa promisen ;-). Pållan skötte sig bra och brydde sig inte heller om att bilar som kom åkandes - på 30 minuter kom det 10 bilar - ovanligt mycket på vår lilla väg...
 
Väl hemma igen så förpassades pållarna ut till hagen. Mer vatten fylldes på och em-höt serverades. När jag ändå var ute i stallet så passade jag på att fixa iordning pållarnas mat och skurade ur vattenhinkarna innan jag återvände in i huset.
 
Väl inne så kände jag för att vara ytterligare lite pysslig - och det fick bli lite bakning.... Björnbärsgrottor fick det bli - lätt att göra och hur gått som helst :-)
 
Bara två stycken fick kristyr på sig - då dessa sparades till em-fikat. Övriga björnbärsgrottor hamnade i frysen och dekoreras när de så småningom ska serveras.
 
 
När bakningen var avklarad så var det dags för lite käk för oss tvåbenta. Kl var 17 och jag kände mig helt utsvulten ;-). På menyn stod det räkor, bröd och ost - smakade smaskens. Avslutades med varsin kopp te och ovanstående björnbärsgrotta - de är jättegoda ;-)
 
Mätt och belåten däckade jag i soffan för att slötitta på lite TV. Nu tänkte jag ta det lugnt resten av dagen - kände mig lite trött och mycket riktigt. Under T som tittade på fiskeprogram på TV:n - så studerade jag insidan av min ögonlock ;-).
 
Vid 19-snåret piggnade jag till lite och studerade TV:n istället för ögonlocken... genom att sitta och slösura samtidigt som melodifestivalen gick på TV lyckades jag hålla mig vaken hela tiden- även om det inte var några direkta låtar som jag kände "waow" för. Nu är eländet slut i alla fall och det är dags förpassa sig ut en sista vända ut till stallet för att plocka in pållarna, kolla av dem och servera dem kvällsmaten. Vovvarna ska kvällskissas också - sedan blir det soffan och TV: en stund till.
 
Så detta är allt för idag och avslutas med en mysbild med Tussan och Hedvig - familjemys med mor och dotter :-)
 
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0