24/2 Söndag - Hemmapyssel

Idag var jag trött när det var dags att kliva upp. Så när pållarna blivit utsläppta och fått sin frukost var det jag som parkerade mig i soffan med min frukost och så tog jag det tämligen lugnt ett par timmar.... Kände inte ett dugg för att stressa. Fastnade framför morgon-TV på TV4 ;-). Vid 10-snåret så var det dags att fixa iordning mig själv. Passade också på att sätta igång tvättmaskinen - tvätt har jag en förmåga att producera ;-). När jag fått iordning på mig själv så passade jag på att göra en snabbstädning av huset. Golven fick sig en omgång av dammsugaren och skurmoppen. Katter som byter päls och en vovve som löper gör att golven behövde sig en uppfräschning. För övrigt så började jag med projekt "tömma köket". Mina bänkskivor i ek var i stort behov av olja och jag shoppade ju en flaska paraffinolja i tisdags. Dags att använda den lite. Tusen pinaler plockade jag undan fårn bänkskivorna. Den gamla mikron åkte ut då den brann för ett tags sedan och inte funkar längre. Bara att kassera med andra ord. Vi letade reda på slipmaskinen och slippapper och under tiden som T slipade bänkskivorna roade jag mig med att dra på mig stallkläderna och förpassade mig till stallet och fixade mockningen.
 
Bänkskivor innan slipning och oljning.
 
 
När jag var klar med mockningen var T klar med slipningen och jag gjorde rent dem och så var det på med paraffinoljan. Hade ingen pensel, men det fungerade alldeles utmärkt att smeta ut oljan med papper. Största problemet var att hålla katterna borta från bänkskivan under tiden den var blöt av oljan. De är ju vana att få sin mat serverad på skivan...
 
T och jag käkade lite lätt lunch när jag oljat klart. Med mat i magen så drog jag på mig lite mer representabla kläder och vi drog iväg till stan en sväng. Först åkte vi till Biltema där T shoppade ett nytt baklyse till in trailer. På det högra baklyset har hållare till lampkontakten gått sönder, vilket betyder att lampan inte lyser... Vi for sedan iväg till lägenheten där vi hämtade en gammal micro som stått vilande rätt länge. Nu får den komma i tjänst igen tills jag får ihop pengar till en ny. Innan vi åkte hemåt så drog vi iväg en vända till Marieberg där jag besökte Hööks. Var i stort behov av nya ridhandskar, så ett par sådana fick följa med hem. Även ett par svarta boots och en flaska pälsglans fick göra handskarna sällskap. Innan vi så for hemåt blev det ett besök på Apoteket då jag var i stort behov av antiinflammatorisk medicin. Ledinflammationen från helvetet har vaknat! Sitter i höfterna så det där med att rida funkade inge bra idag och jag ville helst inte gå en meter extra heller... svinont är ordet!
 
När vi kom hem igen så hade det gått några timmar och bänkskivorna hade sugit in oljan bra, men jag kan inte ställa på några prylar ännu. Det får vänta tills i morgon.
 
 
T och jag var hungriga igen och käkade upp resterna av gårdagens taco-middag - smakade bra idag också. Kvällen försvann sedan snabbt. Fixade iordning pållarnas mat. Hjälpte T att skriva ihop lite text om hur hans praktikplats funkat. Ska lämnas in på hans jobb. Sedan var det dags att fara iväg på ett dressyrmöte på ÖFK och vips var denna kvällen slut. Var hemma igen lagom när det var dags att plocka in pållarna för kvällen och servera dem kvällsmaten. Min egen kväll får nu avslutas med Brottet på TV 1 innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0