3/2 Söndag - lite bakning...

 Upp som vanligt och släppte ut pållarna. Hade frukostmys i soffan framför morgon-TV och idag behövde jag inte rycke ut och städa efter någon kattunge ;-).
 
När jag slappat klart så fixade jag iordning mig själv och så tänkte jag ta itu med dagens plan. Lite bakning - tänkte testbaka ett par kakor som jag inte gjort tidigare. Recepten finns i boken Afternoon tea som jag shoppade i höstas.
 
Började plocka fram prylarna för att börja, men så upptäckte jag att skafferiet var tämligen tomt på nödvändiga torrvaror... hur har jag kunnat missa detta??? Misspepp är ordet! Efter lite om och men blev det så småningom fart på T och vi kunde åka in till stan för att shoppa. Han ville ut till Marieberg, så vi tog den svängen och det blev ett besök på ÖB där vedloggs shoppades. Jag hittade också en fiffig liten tesill och söta servetter :-).
 
Vi gick ren vända inne på gallerian också, och jag spanade efter tekannor. Jag är på jakt efter en snygg, mörkblå tekanna - som INTE kostar multum... ingen tur där inte...
 
Innan vi åkte vidare till Willys för att shoppa torrvaror så blev det faktiskt ett snabbt besök på Café Garden och fikade - och ja, det blev varsin semla *mums
 
Styrkta av kaffetåren åkte vi så vidare till Willys där jag shoppade med de torrvaror jag behövde och så full fart hemåt. Väl hemma satte jag igång med bakande. Först blev det flapjaks och under tiden som det var i ugnen fixade jag iordning degen till tarteletter - till dessa behövde jag ha veckade formar i metall och dessa smörjdes och mjöldes in så inte degen skulle fastna - himla pillgöra..
 
Ljuvliga dofter fyllde mitt kök.... och när testbakandet var över och kakorna svalnat var vi ju naturligtvis tvungna att testäta. Under tiden som kakorna svalnade så fixade vi middag och egentligen var vi rätt mätta - men man är ju tvungen att prova det man precis bakat.... ;-)
 
Till höger på fatet Flapjacks och till vänster tarteletter med björnbär.... T tyckte flapjacksen var lite skumma - men han gillar inte kakor med russin i. Tarteletterna var inte hans melodi heller då fyllningen består av lemon curd och det gillar han inte. Jag tyckte kakorna var ljuvliga och käkade upp det som T lämnade *harkel*...
 
 
 
Efter detta festande så var vi totalt proppmätta - men jag var tvungen att fixa stallet då jag inte fått det gjort ännu. Bara att dra på sig stallkläderna och ge sig ut. T och Lexi for vidare till lägenheten för att vila på all mat ;-).
 
Jag mockade, fixade all mat och vatten till pållarna. När stallsysslorna var avklarade så förpassade jag mig in i huset och tog itu med jättehögen stryktvätt. 2 timmar stod jag och strök kläder - välbehövligt att stå upp efter allt snaskande... ;-).
 
Jag var klar med strykningen vid 20.30-snåret och ut igen. Lillan blev kvällsrastad och så plockade jag in pållarna. Efter visitering serverades maten till pållarna och jag själv med vovve förpassade oss in i huset. Nu avslutas kvällen med lite TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0