7/2 Torsdag - Mera snö....

Verkar som om snöandet tänker hålla i sig hela veckan. Ännu mera snö har kommit under natten och snöandet höll på under torsdagen också. Framför allt så blåste det. Länsbussen har skött sig bra under veckan, även idag kom den på utsatt tid. Kunde alltså stämpla in vanlig tid och så försvann arbetsdagen i ett hektisk tempo. Behövde inte åka buss hem, utan T kom och hämtade mig vid 16:30-snåret. På vägen hem så stannade vi till vid Willys och jag shoppade hem mat för några dagar framöver. Halva stan var i samma affär så det var lite rörigt... när vi var klara med shoppingen så var det full fart hemåt. 
 
Väl hemma så packade jag upp maten och fixade lite käk. Efter mat och fika var det dags att ta itu med resten av kvällen. Urpsrungsplanen för kvällen var att åka in till ridhuset och skritta pållan, men gatan var totalt igendrevad med snö. Det var nära att vi körde fast med T's fyrhjulsdrivna Honda och då är det rejäla drivor. Hade jag kört med Volvon hade jag kört fast. Hur som helst - det blev inget ridhus för mig och pållan. Att försöka släpa ut trailern genom snödrivorna i gatan, hade inte funkat så bra.
 
Alltså började jag med att fixa stallet, och efter en timme var jag klar med mockning, disk av vattenhinkar och fixning av pållarnas mat. När detta fysiska arbete var avklarat så var det dags för nästa. T hade skottat av stallplanen åt mig under tiden som jag fixade stallet. Jag tog nu över skyffeln och skottade rent uppfartsvägen till huset. En lite käck sträcka på 100 meter. Den ligger på norrsidan av min tomt och eftersom det blåser nordanvind så fanns det några rejäla drivor. Dryga timmen senare så var jag klar med uppfartsvägen och klockan var då 20:15. Ungefär då var också gatan färdigplogad, men det var för sent att dra in till ridhuset. Utan istället blev det stallet för att ta in pållarna.  T och Lexi for vidare mot lägenheten så jag och Lillan fick roa oss i stallet. Pållan fick komma in och jag kollade av dem innan kvällsmaten serverades. Även stallkatterna fick sitt behov tillgodosett gällande daglig gos, mat, vatten och rengjord sandlåda. Var klar i stallet strax innan 21-snåret och då fick det bli full fart in till huset. Resten av kvällen tillbringas med att titta på TV en stund innan jag tar en närmare titt på kudden.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0