1/1 Tisdag - Nyårsdagen 2013

Segare än segast är det enklaste sättet att beskriva årets första dag. Att jag var nykter under gårdagens nyårsfirande för att kunna köra bil hem - det kunde man knappt tro. Hur trött som helst!! Pållarna fick ju mat när jag kom hem igår vid 1-snåret och alltså kunde jag kosta på mig en liten sovmorgon - så vid 9-snåret kravlade jag mig ur sängen och pallrade mig ut till stallet. Pållarna var som vanligt och nöjda över att få komma ut och inta sitt morgonhö ute. Jag och Lillan drog oss snabbt tillbaka till huset. På med lite kaffe och så fick det bli soffhäng och frukost fram för morgon-TV - och det länge.... ;-).
 
För övrigt så har jag inte gjort många knop idag. Slöat rejält är ordet, och tog inte itu med stallsysslorna förrän framåt 13-snåret. Var ju ändå tvungen att gå ut och lunchfodra pållarna ;-) Vid 15-snåret kom så M1 och P - altlså dags för pållans motionspass och en tur till ridhuset stod på schemat. När damen väl var iordningfixad så klev hon efter lite om och men in i trailern och vi kunde fara inåt. Väl framme vid ridhuset så tog jag och Lillan en promis som vanligt under tiden som M1 värmde upp pållan. Skönt att röra på sig lite även om jag var trött ;-). Efter promisen så fick det bli läktaren i ridhuset resten av ridpasset. Oktawia var seg idag också. M1 upplevde damen ungefär som det jag upplevde det i förrgår när jag red. Det krävs tämligen lång uppvärmning - i pållans tempo - innan det går att göra nåt vettigt... Som ryttare får man slita ordentligt och frustrationen blir hög. Oktawia var i alla fall inte sur eller grinig - hade nog bara ingen lust att anstränga sig allt för  mycket ;-). Jobbade på bra på slutet i alla fall - det får man vara nöjd med ;-).
 
När det så var dags att åka hemåt så klev damen in i trailern utan krångel i alla fall och väl hemma så blev hon ompysslad innan det blev hagen igen. Em-maten serverades i hagen och det var pållarna nöjda med.
 
Jag plockade undan alla prylar, mockade ur boxar och trailer. Klättrade upp på höloftet och slängde ner hö så jag kunde fixa iordning höpåsarna och gjorde även klart kraftfoder och vattnet. Lagom när jag var klar och sopade av det sista på stallgången så kom T och Lexi. Precis lagom för att pallra sig in i huset och äta upp resterna från gårdagens nyårsmat. Örtmarinerad fläskfilé och potatisgratäng smakade bra idag också :-).
 
Efter maten var jag tvungen att lägga mig i soffan och vila. T trodde jag var sjuk eftersom typ bara vill sova... ;-) - men det räcker med att vara trött och soffhäng fick det bli resten av kvällen bortsett från att jag tog mig ut till stallet senare på kvällen för att plocka in pållarna och serverka kvällsmaten till dem.
 
Men är det en segdag så är det soffhäng som gäller och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer
Postat av: margaretha

Gott Nytt År!
Du får ta och lära dig min teknik! Jag går upp kl. 06.00 varje morgon, vardag som helgdag. Vardagar så släpper jag ut pållarna, mockar, äter frukost, duschar och åker till jobbet. På helgdagarna släpper jag bara ut pållarna och så tillbaka ner i sängen igen. Sover lätt fram til 10.00!

I rasthagarna förbereder jag kvällen innan med hö och vatten. På morgonen så stänger jag bommarna till mathagarna och sätter timern på 6 timmar. Pållarna får alltså mat kl. 06.00 och 12.00 med minimal arbetsinsats.

2013-01-02 @ 19:38:32
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Det skulle vara jätteskönt om jag fixade att gå upp så tidigt att jag skulle hinna fixa stallet INNAN jag åkter till jobbet. Men så morgonpigg är jag inte ;-). På vardagar går jag upp 5.45 för att hinna göra iordning mig själv och släppa ut pållarna innan 6.45 när jag måste gå till bussen. Så det blir till att fixa mockningen och förebereda all mat på kvällen. Funkar dock bra, men en "grindvakt" är något som står på önskelistan :-). På helgerna är det skönt att få stunden med soffhäng ;-). Jag är inte lika morgonpigg numera mot hur jag var förr. Sedan jag drabbades av en kronisk sjukdom så är jag mycket långsammare just på morgonen... Nåt man får leva med ;-)

2013-01-03 @ 09:51:07
URL: http://stallkartorp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0