11/1 Fredag - Veckan slut....

Så var det fredag och arbetsveckans sista dag. Det har blåst rejält under natten och nordanvinden tjöt fortfarande runt husknuten. Det hade inte kommit så mycket snö, men så här kl 6.30 på morgonen snöade det på tvären. Pälsade på mig ordentligt för att klara promenaden till busshållplatsen och det visade sig inte var någon lek att knalla dit. Hård nordanvind och vass snö i ansiktet. Yrsnö på glashal väg! Var helt slut efter att ha halkat fram kilometern jag har till busshållplatsen. Inte var det bättre när jag väl kom till stan. Har ungefär en kilometer från bussen till jobbet och det var halkigt på gångbarnorna också. Började arbetsdagen med att hämta en kopp kaffe och köra igång det sista med flyttbestyren.  På tisdag nästa vecka så börjar nästa flytt av en i IT-avdelningen. Alltså börjar det brinna i knutarna och min telefon har gått varm med frågor om allt från smått till stort. Första delen i flytten är nu avklarad i alla fall och idag kom de möbelkompletteringar som behövts göras. Även sådant som inte ska vara kvar har blivit ivägkört och städning är beställt så de som kommer på tisdag får plats. Men mycket är det att hålla koll på .
 
Arbetsdagen försvann snabbt och vid 16-snåret stämplade jag ut och arbetsveckan fick vara avklarad för den här gången. Nu ska jag koppla om i hjärnan och släppa flyttbestyren över helgen för att kunna koncentrera mig på att börja skriva på inlämningsuppgift nr 5 på min kurs. Det skulle vara kul att veta hur det gått med förra inlämningsuppgiften och skulle ha fått besked idag. Har dock inte hört något ännu... T kom i alla fall och hämtade mig efter jobbet. Full fart till Willys och shoppade lite mat innan vi fortsatte hemåt.
 
Väl hemma så fixade vi ordning lite mat. BLev grillad kyckling med sallad - mums :-). Kaffe fick det också bli efter maten. Till sist så var det dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med stallfixet. När jag mockat och fixat maten så var det dags att knalla ut i hagen och hämta pållarna. De stod ganska nära stalldörren men när jag precis skulle knäppa fast Oktawia i grimskaftet så drog kusarna iväg i vild galopp. Och så var det fullt ös - medvetslös i hagen. De hade absolut ingen som helst lust att bli infångade!!! Oktawia for runt och utförde bensprattel på hög nivå när hon inte sprang som en vettvilling. Bianca galopperade efter Oktawia - så fort som hon bara orkade.
 
Jag var mest rädd att de skulle bryta benen av sig eftersom det är isigt och knöggligt i hagen, men fick inte stopp på dem... Efter 10 minuter så lyckades jag i alla fall locka till mig ponnyn med hjälp av hästgodis - då var hon helt slut och lät sig villigt fångas ;-). In med ponnyn i stallet och så ut för att fånga in den stora och nu när hon var själv i hagen så funkade det bättre.
 
När pållarna var inkvarterade i sina boxar så förpassade jag min in i huset en stund för att värma mig lite och byta till andra stövlar på fötterna. M1 och P kom vid 19-snåret och pållan blev iordningfixad för ett pass i ridhuset och planen för kvällen var att skutta små hinder. Vid 19.30-snåret var vi klara för avfärd och for iväg. Även idag var det snorhalt ute så det gällde att köra försiktigt.
 
Väl framme i ridhuset så hjälpte jag P att ta fram hindermaterial och små hinder byggdes upp under tiden som M1 värmde upp pållan. Oktawia verkade lite stel i början av passet och det visade sig efter uppvärmning och när själva hoppövningen påbörjades att damen  inte var riktigt fräsch i bakkärran. Hon var inte alls ren i sina gångarter! Nu kan man ju alltid spekulera i vad kusarna hittar på när det händer saker från en dag till en annan. Dock tyckte jag att det såg ut som om det satt i höger bakben, och när jag palperade igenom korset så hittade jag en punkt som smärtade på pållan och som var stenhård. Förmodligen lyckades Oktawia att får till någon typ av sträckning när hon for runt i hagen vid intgaget.
 
Inte mycket att göra mer än att avsluta ridpasset, plocka undan allt material och så fara hemåt igen. Väl hemma så blev pållan ompysslad och jag masserade in värmande liniment över korset och så får damen vila ett par dagar. Bara att hålla tummarna att hon återhämtar sig snabbt.
 
När jag var klar med kusarna och hade plockat undan allt i stallet och mockat ur trailern. Serverades kvällsmaten till pållarna och jag förpassade mig in i huset. Varmt och skönt var det inne i huset eftersom T eldade för fullt. Så lätt sönderfrusen förpassade jag mig till soffan och resten av kvällen tillbringas där under en filt och lite TV-tittande.
 
Detta är alltså allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0