13/1 Söndag - Försök till plugg...

Efter sedvanligt utsläpp av pållar och så frukosthäng i soffan så fixade jag iordning mig själv och det var dags med dagens insats i pluggeriet. Koncentrationsförmågan ville inte riktigt infinna sig och jag kunde inte skylla på att jag var trött eller suttit länge. Efter en timmes läsande och bläddrande i förläsningsmaterialet utan att få ordning på tankarna så tog jag en kort paus för att få i mig kaffe. Passade på att hänga upp blöt tvätt och köra igång tvättmaskinen igen. Återgick så till pluggandet, men det gick trögt. Dock visste jag nu vad det var som störde min koncentrationsförmåga.... en av grannens hundar stod vid deras tomgräns - 5 meter från mitt hus - och vrålskällde!!! Och hade så gjort i dryga timmen. Jag hade försökt stänga ute oljudet genom att koncentrera mig på mina studier, men skällandet har ju en otrolig förmåga att gnaga sig in i hjärnan och till sist så vet man inte vart man ska ta vägen.
 
Jag fattar inte vad det är för fel på grannens hundar. VARFÖR är mitt hus så in i helvete intressant???? Jag var inne, T var inne, båda våra hundar var inne i huset. Grannens cocker spaniel stod på givakt vid deras staket och glodda mot vårt hus och skällde och skällde och skällde och skällde och skällde och skällde. När det var dags för mig att gå ut och mata pållarna så hade hunddjäveln stått och skällt i ett par timmar. Inte blev det bättre för att den hörde att jag var ute och rörde mig i trädgården *suck*.
 
Jag fixade mockningen och till sist så kände jag att jag blev riktigt djävla störd på hundens skällande och gick in i huset för att leta rätt på videokameran för att dokumentera störningen. Självklart så blev det tyst då....
 
En oerhört lättnad spred sig i kroppan. Man fattar inte förrän det blir tyst hur mycket störd man blivit och när man bott på landet i 18 år och verkligen REAGERAR på att det är TYST - då är det nåt som är fel. Tycker jag i alla fall.
 
När det äntligen blev tyst så kunde jag så koncentrera mig på att få ordning på tankarna i huvudet. Och när koncentrationsförmågan var på plats så gick det lite lättare. Kunde påbörja med att skissa ner svaren på de första frågorna i inlämningsuppgiften. Vid 14-snåret var det dag för mat och idag blev det nötbiff och potatis med grönsaker. Mätt och belåten blev det lite kaffe och så kände jag att jag behövde röra lite på mig. Jag blir lite stel i ryggen av att sitta stilla så mycket så en promis med jyckarna fick det bli. Det var fint väder och promisen på cirka en timme var precis vad jag behövde. Vovvarna tyckte också att det var trevligt att komma ut en sväng. När vi var nästan hemma och svängt av från allmän väg, så fick grannens australienska vallhundar syn på oss och kom utspringades från sin gård. De sprang emot oss på den gemensamma vägen och vrålskällde. Jag känner stor olust inför dessa två hundar - de triggar igång varandra och hanen är förbannat olustig. Syns att han är en fegis, men feg så till vida att han när som helst är beredd att göra ett utfall. Och två lösa hundar när man kommer gåendes med sina kopplade - det är INGE trevligt. T fick gå före med Lexi eftersom Lillan blir så himla stressad av grannens skällande hundar. Till sist så fiskade jag upp min mobil för att dokumentera händelsen, men hann inte innan T hade jagat iväg hundarna. Alltså kunde vi ta oss förbi grannens uppfart men var tvungen att hålla koll på vart hundarna var någonstann. Gud vad jag börjar bli trött på detta. Hade det bara varit jag och Lillan så är det frågan ifall jag över huvudtaget hade kunnat ta mig hem till mitt eget hus... Hundar i flock har ju en tendens att trigga igång varandra.
 
Väl hemma så var det dags att em-fodra pållarna. Lexi och T forstsatte vidare till lägenheten och jag roade mig med att vara inne resten av kvällen. Pluggade, kollade lite på tradera, fixade med tvätten, röjde upp lite i huset. Plockade iordning min jobbväska till morgondagens arbete. Vid 20:30-snåret så blev det en vända ut till stallet. Pållarna fick komma in och jag masserade in arnika på Oktawias kors - inte lika öm idag. Jag har under dagen kollat av Oktawias rörelsemönster och hon är bättre än i fredags, men inte bra så det får bli ett par dagars vila ytterliggare. Kvällens stallpysser avslutade med att kvällsmaten serverades till pållarna.
 
Min kväll från nu avslutas med soffhäng framför TV:n och En pilgrims död på Kanal 1. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0